Veoma glasni otkucaji srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dulemcse
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 3:46 pm

Veoma glasni otkucaji srca

Post od dulemcse »

Dobar dan.
Moje ime je Živanović Dušan, imam 27 godina, ne bavim se aktivno sportom, pušač sam. Visok sam 184 i imam 89 kg.
Tokom boravka na Tari, pre 3 godine (tada nisam pušio), penjali smo se nekim putem koji je bio prilično strm i dug. Kada sam stao da malo odmorim i sačekam ostale, primetio sam da čujem svoje srce kako kuca. U prvom trenutku pomislio sam da je to samo u mojoj glavi, ali kada su ostali došli, pitao sam ih da li i oni čuju "nešto" i svi su prišli do mene i rekli "čuje se kao da kuca srce". Znači i oni su potvrdili - tako da smo zaključili da fizički čujemo moje srce. Pomislio sam da je možda zbog nadmorske visine, pritiska, itd...
To se desilo i pre nekoliko dana i ponovo sinoć, ali sada nisam bio na Tari nego kući u Nišu. Primetio sam da se to dešava, recimo, prilikom penjanja uz stepenice (živim u zgradi bez lifta). E sada, ja se penjem ceo život uz stepenice i to se nikada ranije nije dešavalo, a i sada se desilo samo 2 puta u periodu od 10 dana. Znači, mogu celog dana da idem gore - dole i ništa se neće desiti, a u sledećem trenutku čujem srce. Skoro sam išao na pregled srca (prijavio sam se za profesionalnog vojnika pa sam išao na preglede u Vojnu bolnicu) i tada su rekli da je sve u redu (mislim da je samo EKG tada rađen, ali nisam siguran).
U tom trenutku kada čujem srce, sasvim se dobro osećam - potpuno normalno. Samo mi je čudno to što ga čujem jer nisam primetio da čujem nečije drugo srce, a svi mogu da čuju moje! Pritisak mi je kao kod bebica - 120 sa 80. Redovan sam davalac krvi! Hvala unapred na odgovoru.
Bolje je izgubiti trenutak u životu, nego život u trenutku!
Korisnikov avatar
dulemcse
Novi član
Novi član

Re: Veoma glasni otkucaji srca

Post od dulemcse »

Ako je ovo podforum Kardiologija foruma doktor.rs, kako je moguce da niko nema ni jedan odgovor na moje pitanje?
House87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 29, 2011 5:31 pm

Post od House87 »

Uradi EHO srca! Imas Sportsko srce...najverovatnije + davalac krvi...uklapa se! Mada je najbolje da ti uradis taj eho...
ele
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 28, 2008 9:15 am

Post od ele »

Kako znas koliki je krvni pritisak kad ti se to desi ? ! sjediti 120/80 ok hodati ? trčati ? spavati ?
Korisnikov avatar
dulemcse
Novi član
Novi član

Post od dulemcse »

@House87

Hvala na odgovoru. Poseticu kardiologa u najskorije vreme.

@ele

Pritisak 120/80 mi je inace toliki. Kada mi se to desi ne znam koliki mi je pritisak. Iskreno nikada mi nije palo na pamet da ga izmerim, zato sto se uvek fokusiram na taj zvuk da bih bio siguran da zaista cujem srce. U tom trenutku se ne setim da uzmem aparat, ali sledeci put kada se desi, obavezno cu izmeriti!
Odgovori