Cardiomyopathia. Hitno
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 05, 2010 9:14 pm
Cardiomyopathia. Hitno
Snimak pluca i srca u p-a: hilusi stazni i stazne promene u plucima. Cor: srcana siuleta tendira bovinoj konfiguraciji. Aorta elongirana, dilatirana i skleroticna. Mama je snimala pluca i to joj pise u izvestaju. Treba mi hitno da mi neko razjasni znacenje istog.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 07, 2011 5:43 pm
Re: Cardiomyopathia. Hitno
Mozda mogu malo da ti pomognem ali ja sam samo glavna sestra na kardiologijiPobeda Pobeda napisao:Snimak pluca i srca u p-a: hilusi stazni i stazne promene u plucima. Cor: srcana siuleta tendira bovinoj konfiguraciji. Aorta elongirana, dilatirana i skleroticna. Mama je snimala pluca i to joj pise u izvestaju. Treba mi hitno da mi neko razjasni znacenje istog.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 07, 2011 5:43 pm
Bilo bi bolje da se konsultujes sa lekarom, koliko ti mama ima godina, anamneza-tj raniji podaci o bolesti, puls, krvni pritisak, mada po rezultatima mislim da su joj i masti povisene, nije to toliko strasno nemoj da se sekiras, makar mi imamo dobre kardiologe. Da li je gusi u plucima, da li se umara?? Mogu ti reci da ima suzenja na krvnim sudovima.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 05, 2010 9:14 pm
Mama treba ovih dana da ide kod lekara . Inace, ima visok pritisak. Jako je gojazna, preko sto kilograma . Sa njom rat vodim oko hrane. Puno jede i sve jede. Dijagnostikovan joj je maligni melanom prosle godine. Operisana je i za sada je sve ok. Ide na kontrole na svakih sest meseci. Na jednoj od tih kontrola joj je uradjen rendgen pluca i to su napisali u izvestaju. Puno kaslje. Pogotovo nocu. I zamara se sto je normalno sa njenih sto kila. Eto, to je ukratko o njenom opstem stanju. Mene plasi njeno kasljanje , koje je bas cesto.
Malo je tesko ovako, ali pokusacu...samo mi moras dati sve sto te pitam!
Kad je kasalj poceo?
Koliiko se cesto javlja?
Da li se javlja nocu?
Da li iskasljava i sta?
Da li je u zadnjih par godina dobila tu telesu tezinu ili je oduvek bila tako gojazna?
Da li ima otoke na nogama ili jos negde?
Kad se javljaju, danju na kraju dana, ujutru?
Koliki je pritisak?
Da li se lako umara?
Koliko lako, navedi primer nekog rada koji je dovde do umora i malaksalosti?
Da li ima u takvim situacijama ili inace problema sa disanjem, da joj nedostaje vazduha?
Da li pije lekove? Koje? Od kad? Doze?
Da li je sem tog melanoma imala neka druga oboljenja? Kad?
Izvini sto sam ovako opsiran, ali ne mogu da je vidim i da je pogledam pa moram ovako....
Kad je kasalj poceo?
Koliiko se cesto javlja?
Da li se javlja nocu?
Da li iskasljava i sta?
Da li je u zadnjih par godina dobila tu telesu tezinu ili je oduvek bila tako gojazna?
Da li ima otoke na nogama ili jos negde?
Kad se javljaju, danju na kraju dana, ujutru?
Koliki je pritisak?
Da li se lako umara?
Koliko lako, navedi primer nekog rada koji je dovde do umora i malaksalosti?
Da li ima u takvim situacijama ili inace problema sa disanjem, da joj nedostaje vazduha?
Da li pije lekove? Koje? Od kad? Doze?
Da li je sem tog melanoma imala neka druga oboljenja? Kad?
Izvini sto sam ovako opsiran, ali ne mogu da je vidim i da je pogledam pa moram ovako....