pitanje

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mislish
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 3:24 am

pitanje

Post od mislish »

"Treba se boriti protiv ispiranja jer time vodom isperete i sve zaštitne materije. Pokušajte i da nakon pranja ne pijete vodu ili jedete bilo šta barem pola sata.
U početku vam može biti čudno, ali brzo ćete se navići. Nema potrebe ni kvasiti četkicu pre pranja jer u usnoj duplji ima sasvim dovoljno tečnosti.
Takođe, nakon obroka nemojte odmah prati zube jer možete oštetiti zaštitnu gleđ. Sačekajte barem pola sata."
ovo je tekst koji sam nasla na jednom sajtu pa se pitam da li je tacno da posle jela,caja itd. treba sacekati pola sata da bi se oprali zubi?
i da li je tacno da ne treba ispirati usta itd. kao i da ne treba piti vodu najmanje pola sata posle pranja kao i da ne treba prati zube najmanje pola sata prije jela?
Rabiosa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 16, 2011 5:59 pm

Re: pitanje

Post od Rabiosa »

Ja sam negdje čitala slično.
S tim što ja nekako iz navike ne perem zube odmah nakon što jedem nešto ili pijem. Rijetko pijem vodu nakon pranja zuba.
Ne kvasim četkicu nikad prije pranja zuba, samo je isperem nakon.

Ali ne ispirati pastu za zube?!? I ja se pitam treba li to ili ne? I kako je uopšte ne isprati kad nije baš ugodno? :o
mislish
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 3:24 am

Re: pitanje

Post od mislish »

hahaha pasu uopste nije dobro ostavljati u usta ocigledno se ovamo radi o nekoj teskoj gluposti :-)
Odgovori