Postovani,
Vec neko vrijeme imam problem sa povlacenjem desni. Cesto su upaljene, ali nikada ne krvare. Zbog toga su mi i zubi osjetljiviji jer je na nekim mjestima stub zuba ogoljen (preciznije problem je uglavnom koncentrisam na desnu stranu vilice gdje su desni pocele da se povlace posle vadjenja sestice u gornjoj vilici, dok sa donje strane imam impaktiran umnjak). Znam da se kao prevencija preporucuje ciscenje kamenca, kao i medicinske paste za zube. Zanima me, u mom slucaju, koja od dvije paste koje mi preporucuju - paradontax i sensodyne je efikasnija i preporucljivija?
Paradontax, Sensodyne ili nesto trece...?
Re: Paradontax, Sensodyne ili nesto trece...?
Kad sam bila kod zubara na kontroli i radili smo popravku zuba doktor mi je rekao da desni krvare i da perem zube sa pastom parodontaks, ja sam uzela sa fluorom mislim zelenu kutiju. TA pasta je stvarno odlična ujutru maksimalno osveži dah i očisti zube. Takođe mi je dao curaproks rastvor za ispiranje desni to je rekao da treba raditi dvaputa godišnje. MOram ponovo kupiti tu pastu rekao je doktor povremeno da perem sa njom zube. Naročito je dobra za pušače jedan pušač je hvalio kako mu jako dobro osveži dah i da to traje.