PLANIRANJE TRUDNOCE
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
PLANIRANJE TRUDNOCE
Probala sam da nadjem slicnu temu i odgovore na forumu,ali nisam.Izvinjavam se ako ponavljam pitanje,ali volela bi da mi neko odgovori.Imam 32 god i dete od 7 god,planiram drugu trudnocu,sta bi sve od nalaza trebala da uradim itd.Da napomenem da sam imala tesku trudnocu,porodili su me u 30 oj nedelji carskim rezom zbog manjka plodove vode i intrauterine retardacije ploda.Dete je jedva ostalo zivo i ima dosta posledica zbog toga,mada sta je sve prezivela super je.Ja jako zelim jos jedno dete,ali se jako,jako,jako plasim ds mi se ovo isto dogodi opet,tako da zelim sve da prekontrolisem i uradim da bih imali zdravu trudnocu.Inace imam kronovu bolest i trenutno pijem salofalk i vsl za koji mi je gastroenterolog rekao da smem piti u trudnoci.Kazu da je 20 posto sansa da prenesem detetu,prvom sam prenela.Da li moze da se uradi neki test u trudnoci da se proveri da li ce beba naslediti!Znam da je puno pitanja,ali bicu zahvalna na svakom odgovoru.14.6.sam zakazala pregled kod ginekologa da se sve raspitam,ali opet bi mi znacilo i vase misljenje.Hvala svima na odgovorima.POZ