prelom rucnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
zenja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 2:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

prelom rucnog zgloba

Post od zenja »

Imam jedan ortopedski problem, pa molim za pomoc. Naime, polomila sam zglob desne ruke (mislim da je to definisano kao logo tipiko, ili sl.) jos 04. aprila ove godine. U gipsu sam bila 32 dana, a zatim sam 09. maja zapocela fizikalnu ter. Malo strujica na zglob, malo bioptron lampa - 4 min. malo intermed na saku i iznad loma i tzv. radna terapija. Brine me to sto sve do danas (dakle, skoro 2 meseca posle preloma), dok vezbam, ili bilo sta radim po kuci, imam osetne bolove u zglobu i jos uvek vidne otoke, takodje u zglobu (kao kaisic bas na liniji preloma) Inace, pijem panadol protiv bolova, mazem hepalpan gel i deep relief gel, naizmenicno. Nocu stavljam obloge od gaveza, kuvanog u mleku. Zglob je sniman ukupno 3 puta, dr. kaze da je sve ok, ali zasto se onda ne smiruje bol i ne nestaje otok. Mogu da stegnem saku u pesnicu i to od pocetka prestanka imobilizacije, ali su mi sva radna razgibavanja mucna-bolna i ogranicena. Fizijatar rece da stegnem zube i sve jace i jace da razgibavam i to 3-6 x dnevno preko ivice stola, a ja imam i osteoartritis, a najverovatnije i sindrom karpalnog tunela. Mozda sindrom, jer imam Hashimotov tireoditis sa hipotireozom i neki predjasnji znaci su ukazivali na pomenuti sindrom. Inace, imam 56 godina i sitne zglobove, ali i osteopeniju. Niko od lekara, ni ortoped, ni fizijatar tu ne vide poseban problem, ali mene brinu postojeci bolovi, otoci i tome ne vidim kraj i pored fizikalne. Smirenje nastaje nocu i kod dnevnog mirovanja, ali valja vracati zglob i desnicu u funkciju, zar ne? Da, zaboravila sam reci da mi se kod stiskanja mekane loptice radi vracanja misica javljaju prolazne utrnulosti 4 prsta, osim malog. Molim vas za brzi savet, jer sam iz provincije i nisam potpuno sigurna u delanja ovdasnjih lekara. :cry: Srdacan pozdrav i hvala unapred
brankomd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 6:11 pm

Re: prelom rucnog zgloba

Post od brankomd »

Poslao sam vam privatnu poruku....
Odgovori