prelom rucnog zgloba
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 2:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
prelom rucnog zgloba
Imam jedan ortopedski problem, pa molim za pomoc. Naime, polomila sam zglob desne ruke (mislim da je to definisano kao logo tipiko, ili sl.) jos 04. aprila ove godine. U gipsu sam bila 32 dana, a zatim sam 09. maja zapocela fizikalnu ter. Malo strujica na zglob, malo bioptron lampa - 4 min. malo intermed na saku i iznad loma i tzv. radna terapija. Brine me to sto sve do danas (dakle, skoro 2 meseca posle preloma), dok vezbam, ili bilo sta radim po kuci, imam osetne bolove u zglobu i jos uvek vidne otoke, takodje u zglobu (kao kaisic bas na liniji preloma) Inace, pijem panadol protiv bolova, mazem hepalpan gel i deep relief gel, naizmenicno. Nocu stavljam obloge od gaveza, kuvanog u mleku. Zglob je sniman ukupno 3 puta, dr. kaze da je sve ok, ali zasto se onda ne smiruje bol i ne nestaje otok. Mogu da stegnem saku u pesnicu i to od pocetka prestanka imobilizacije, ali su mi sva radna razgibavanja mucna-bolna i ogranicena. Fizijatar rece da stegnem zube i sve jace i jace da razgibavam i to 3-6 x dnevno preko ivice stola, a ja imam i osteoartritis, a najverovatnije i sindrom karpalnog tunela. Mozda sindrom, jer imam Hashimotov tireoditis sa hipotireozom i neki predjasnji znaci su ukazivali na pomenuti sindrom. Inace, imam 56 godina i sitne zglobove, ali i osteopeniju. Niko od lekara, ni ortoped, ni fizijatar tu ne vide poseban problem, ali mene brinu postojeci bolovi, otoci i tome ne vidim kraj i pored fizikalne. Smirenje nastaje nocu i kod dnevnog mirovanja, ali valja vracati zglob i desnicu u funkciju, zar ne? Da, zaboravila sam reci da mi se kod stiskanja mekane loptice radi vracanja misica javljaju prolazne utrnulosti 4 prsta, osim malog. Molim vas za brzi savet, jer sam iz provincije i nisam potpuno sigurna u delanja ovdasnjih lekara.
Srdacan pozdrav i hvala unapred

Re: prelom rucnog zgloba
Poslao sam vam privatnu poruku....