Upala desni oko umnjaka - pomoc

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ras84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 5:35 pm

Upala desni oko umnjaka - pomoc

Post od ras84 »

Od pre tri dana imam natecene desni u predelu tog donjeg levog umnjaka, dakle sa donje leve strane. Oteklina je prilicno povecana i obraz je takodje malo otekao iznutra, a na samom sastavu iznad umnjaka gde se sastavljaju kraj gornje i donje vilice (desni) pojavila mi se kao neka mala kvrzica u duzini od 1cm ili mozda manje sa malom belom tackicom na njoj. A jos jedna manja ima na obrazu u predelu gornje vilice. Bol nije preterano jak ali je neprijatan i imam osecaj kao da mi trne taj deo glave po malo, boli me kada pokusam da zagrizem kada valjda zub struze o taj nateceni dio. I ne mogu kako treba da zagrizem da gornja vilica nalegne do kraja na dodnju jer me boli i ponekad osecam neko kucanje kao da ima neka upala. A umnjak je poceo da se kvari po vrhu, ali nije kritican. Bio sam kod stomatologa jutros, pregledao je i rekao neke nazive ne znam nisam na latinskom, uglavnom kao krive su neke bakterije koje se mnoze iza umnjaka i koji ce trebati uskoro izvaditi jer nema svrhe da se leci a i nema dovoljno mesta da se lepo namesti u vilici. A za sada mi je dao Hexoral da ispirem usta 2x dnevno ...i nista vise. E sad sta mislite da li bi trebao da pijem jos nesku tabletu uz sve to, jer sumnjam da ce mi samo ova otopina pomoci sama ???

Hvala unapred !!!
Odgovori