stres kao uzrok steriliteta

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Zdravljenaprvommestu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 8:40 pm

stres kao uzrok steriliteta

Post od Zdravljenaprvommestu »

Vec 6 godina sam u braku, i jos uvek nemamo dece, to me jako boli bila sam na mnogim ispitivanjima i nista nije nadjeno posebno.Svi lekari su mi rekli da budem opustena a meni stvarno to ne ide od ruke, jer sama cinjenica da jos uvek nisam majka mi lebdi pred ocima svakodnevno, i nema dana a da se ja ne isplacem zbog toga,moze li mi neko pomoci u oslobadjanju tog stresa, bila sam i kod psihologa i neuropsihijatra, ali ni to nije dalo nikakvog efekta.postoji li neko savetovaliste ili strucnjak u ovoj nasoj maloj zemlji kome se ja mogu obratiti za pomoc?
Amsterdam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 2:57 pm

Re: stres kao uzrok steriliteta

Post od Amsterdam »

Zdravljenaprvommestu napisao:Vec 6 godina sam u braku, i jos uvek nemamo dece, to me jako boli bila sam na mnogim ispitivanjima i nista nije nadjeno posebno.Svi lekari su mi rekli da budem opustena a meni stvarno to ne ide od ruke, jer sama cinjenica da jos uvek nisam majka mi lebdi pred ocima svakodnevno, i nema dana a da se ja ne isplacem zbog toga,moze li mi neko pomoci u oslobadjanju tog stresa, bila sam i kod psihologa i neuropsihijatra, ali ni to nije dalo nikakvog efekta.postoji li neko savetovaliste ili strucnjak u ovoj nasoj maloj zemlji kome se ja mogu obratiti za pomoc?
Pozrav,dugo se kolebam da li da ti nesto napisem,saosecam sa tobom i taj bol i suze su mi dobro poznati.Nisam lekar,ali sam takodje prosla kroz slican dusevni pakao.Imam endometriozu,vec sam i dosadna ovde mozda nekome.Posle prve,od cetiri operacije,predlagali su mi trudnocu.Manje od dve godine nisam ostajala u drugom stanju.Toliko sam bila opterecena da sam svako jutro merila temperaturu,zbog ovulacije,plakala,ceznjivo posmatrala bebe u kolicima,nocima ostajala budna i zabrinuta.Razumem kako je tebi posle sest godina.Jednoga dana sam nekako ubedila sebe da ne mislim toliko na sve to.Prestala sam da racunam plodne dane...molila sam se svake noci,kako sam umela...puno sam se molila Sv.Petki.Hvala Bogu,rodila sam jedno dete.Lekari se cude,posto sam imala cetiri operacije,kazu dobro je i to dete da imate.Eto,samo na gubi nadu,znam da ti je tesko,nateraj sebe da mislis pozitivno ili razmisli o vantelesnoj oplodnji,ako ste u mogucnosti.Oprostite,ja vas udavih pisanjem,ali makar malo,znajte da razumem i postujem vasu bol.
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Re: stres kao uzrok steriliteta

Post od GS74 »

Zdravljenaprvommestu napisao:Vec 6 godina sam u braku, i jos uvek nemamo dece, to me jako boli bila sam na mnogim ispitivanjima i nista nije nadjeno posebno.Svi lekari su mi rekli da budem opustena a meni stvarno to ne ide od ruke, jer sama cinjenica da jos uvek nisam majka mi lebdi pred ocima svakodnevno, i nema dana a da se ja ne isplacem zbog toga,moze li mi neko pomoci u oslobadjanju tog stresa, bila sam i kod psihologa i neuropsihijatra, ali ni to nije dalo nikakvog efekta.postoji li neko savetovaliste ili strucnjak u ovoj nasoj maloj zemlji kome se ja mogu obratiti za pomoc?
Jeste li pokusali inseminaciju ili vestacku oplodnju?
Odgovori