Problem sa jajnicima

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Salvi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 6:57 pm

Problem sa jajnicima

Post od Salvi »

Nisam sigurna da li sam lepo razumela kako mogu postaviti pitanje, te se izvinjavam ako ovo postavljam na pogrešnom mestu. Da objasnim svoj problem: Imam 25 godina, nikad nisam imala problema sa ciklusom ili bolovima u jajnicima. Pre mesec dana javio se jak i oštar bol u predelu levog jajnika. Inače, 5 dana pre toga sam se gimekologu javila zbog pojačanog sekreta i posle običnog pregleda mi je prepisao orvagil tablete i vaginalete. Dakle, nakon nekoliko dana, javio mi se bol u pomenutom predelu. Nisam se javila odmah lekaru, jer je trebalo da svakog trenutka dobijem, tako da sam mislila da se bol javlja zbog toga... Ciklus je kasnio dve nedelje, a zatim potrajao 10 dana. Poslednjih 5 dana je bilo dovoljno da promenim nekoliko dnevnih uložaka, dakle jako malo... Odmah sam se javila ginekologu, i posle obavljenog pregleda mi je rekao da imam upalu jajnika. Dobila sam doksicilin, ispila, poboljšanja nije bilo. Nakon 4 dana sam se ponovo javila, pa dobila citeral tablete... Bol i dalje osećam. Uz to, pijem mersilon, tek drugu kutiju, nisam pre toga koristila kontracepcione pilule. Pitanje mi je sledeće - zar nije trebalo da se oseti poboljšanje nakon prepisane terapije? (citeral pijem tri dana)? Da li treba da zatražim snimanje jajnika, ili da uradim neki test ili slično? Pošto mi je doktor svaki put uradio samo običan pregled?
Unapred zahvaljujem na odgovoru!
Pozdrav!
Odgovori