Problemi sa povratkom u trenazni proces
Problemi sa povratkom u trenazni proces
Naime, imam 27 godina i do pre 4 godine sam se aktivno bavio sportom i onda sam fasovao koksaki. Koksaki nije ostavio neke velike posledice na srcu osim odredjenog stepena granulacije perikarda. Za te 4 godine, od kako sam oboleo, sa 83kg sam otisao na 100kg (uglavnom zbog studija, a kasnije posla, gde provodim po 15ak sati dnevno za racunarom, lose ishrane i sl.) i tada mi se upalio alarm... Naime, resio sam da postepeno krenem na dzoging. Jedan momak iz komsiluka mi je dao plan trenaznog procesa koji ide tipa ovako: prve nedelje 10 ciklusa po 3 minuta, gde je 1 minut trcanje, a 2 minuta hod; dakle ukupno pola sata (10 minuta trcanja, a 20 hoda). Kako odmice vreme, period trcanja raste, a period hoda se smanjuje. Danas sam pokusao da odradim prvi dan na Adi, ali sam se posle 5 ciklusa (tj. 5 minuta trcanja i 10 minuta brzog hoda) osetio toliko lose da je to strasno. Tada sam stao. Od osamucenosti, pospanosti i glavobolje sam se jedva dovukao kuci i sada jedva nabadam slova na tastaturi. Nisam imao bolove u grudima nikada, pa ni sad. Da napomenem da sam imao i problema sa anksioznoscu, kao i da sam za poslednje 4 godine 6-7 puta nosio holtere radi kontrole, kao i da sam radio ultrazvuk srca 4-5 puta i da je (od kako se zalecio perikarditis) sve uvek bilo u najboljem redu. Nikada nisam imao aritmije. Puls za vreme trcanja je isao do 140, a sada iznosi 85. Da li imam razloga za zabrinutost? Da li ovakav osecaj moze biti simptom necega ili je normalan kod osoba koje su za 4 godine presle ukupno 40 metara? Da li je pametno to sto zelim da pocnem sa trcanjem ovako naglo? Molim nekoga od lekara za odgovor, a i ostale koji su imali slicnih problema. Hvala
Re: Problemi sa povratkom u trenazni proces
I bre, nista od ovog foruma. Lekari mi kazu da je sve ok, ali ja se i dalje osecam prilicno lose...