MultiCare aparat

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Vodolija78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 9:06 am

MultiCare aparat

Post od Vodolija78 »

Nameravam da kupim MultiCare merač glikemije, holesterola i triglicerida pa me zanima nečije mišljenje o ovom tipu merača, dali se isplati u smislu preciznosti i mogućnosti nabavke tračica za merenje (dali se tracice za ovaj aparat isto dobijaju besplatno)?

Hvala Vam unapred na odgovoru.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Re: MultiCare aparat

Post od BoJJo »

Vodolijo, prije nego sto investiras, preispitaj se da li ti uopste trebaju funkcije u vezi holesterola i triglicerida, tj imas li povisene vrijednosti i treba li ti cesta kontrola JER trake za ove funkcije su jako skupe i imaju kratak rok trajanja. Doduse, ne znam ako to drzava pokriva.
Ja imam aparat koji mjeri ketone i trake mi obicno propadnu jer ih ne iskoristim, pa rekoh da te unaprijed upozorim kako to moze da bude.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
majam18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 01, 2010 10:25 pm

Post od majam18 »

Poklanjam MultiCare aparat i dajem lancetar i poklanjam pakovanje lanceta pa ako neko hoce nek mi se sto pre javi pa cemo se dogovoriti kad i gde da se nadjemo? Inace MultiCare sam uporedila sa Accu Chek Active i razlika je 0,5 mmol/l sto znaci da je aparat tacan, i samo treba kupiti dobre baterije! Sto se tice holesterola i triglicerida to vam ne treba jer to proverite kad idete u laboratoriju!
majam18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 01, 2010 10:25 pm

Post od majam18 »

Jos nesto, sto se tice socijalnog dok ne napunis 26 godina imas pravo da dobijes preko njih 150 kom. tracica za krv i 150 kom. lanceta i 150 kom. iglica za pen, tako je barem bilo do skoro ukoliko i tu nisu nesto zakinuli, a tracice za holesterol i trigliceride sigurno ne dobijas preko socijalnog. Medjutim, cim napunis 26 godina imas pravo samo na 50 kom. tracica za krv, nemas pravo na lancete i imas pravo na 30 kom. iglica za pen mesecno, a aparat mozes da dobijes preko socijalnog. Meni nije dovoljno 50 kom. tracica za krv mesecno, tako da moram da kupujem tracice i da gledam gde su jeftinije! 50 kom. MultiCare tracica za krv inace kosta 2.450 din.
pajarista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 04, 2010 1:38 am

Post od pajarista »

sto se tice aparata ima ih sada sve vise ali ja koristim vec 6 god "bayer ascensia elite",
made in usa (iako je bayer nemacki proizvodjac..). u americi i kanadi je no1.
a, posebno sto dajem prednost ovom (proverenom) nad nekim "no brand- no name" uredjajima.
u apoteci u kojoj kupujem trakice (a tu sam kupio i aparat) cenu trakica nisu menjali od kad sam kupio aparat!!!!
verovali ili ne....
Zemunac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Zemunac »

pajarista napisao:sto se tice aparata ima ih sada sve vise ali ja koristim vec 6 god "bayer ascensia elite",
made in usa (iako je bayer nemacki proizvodjac..). u americi i kanadi je no1.
a, posebno sto dajem prednost ovom (proverenom) nad nekim "no brand- no name" uredjajima.
u apoteci u kojoj kupujem trakice (a tu sam kupio i aparat) cenu trakica nisu menjali od kad sam kupio aparat!!!!
verovali ili ne....
I sam sa koristio taj aparat ii bio sma zadovoljan. Sada koristim Breeze2 od istog proizvođača. Prednost je u tome što ima "šaržer" sa 10 testnih trakica i da ga ne treba baždariti a i da pamti 420 zadnjih merenja. Pored toga ima softver koji daje kompletnu statistiku. U svakom slučaju ga preporučujem. :lol:
ksenija.p
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 5:49 pm

Post od ksenija.p »

Kad smo kod ove teme priupitao bih da li neko zna da li postoji aparat za HA1c slično kao precižn koji meri iz kapilarne krvi ketone i šećer. U kućnim uslovima redovno merenje ovog paranetra bez odlaska u bolnicu ili neku lab. omogućava da lekar dobije validan rezultat jer korekciju doza već vrši na osnovu kućnih rezultata. Usput ako postoji gde ga nabaviti :lol:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Na žalost, toga u našoj zemlji nema. Pojedine klinike su dobile kao donaciju taj aparat, koji je užasno skup i koriste ga za svoje potrebe, ali i one ponekad kubure sa trakama.
U USA postoji jednokratni HbA1c apratić - izmeriš, baciš i gotovo :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
foreplay011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 21, 2011 10:11 am

Post od foreplay011 »

Diabeta napisao:Na žalost, toga u našoj zemlji nema. Pojedine klinike su dobile kao donaciju taj aparat, koji je užasno skup i koriste ga za svoje potrebe, ali i one ponekad kubure sa trakama.
U USA postoji jednokratni HbA1c apratić - izmeriš, baciš i gotovo :D
Da se nadovezem, od pre nekih mesec-dva, i kod nas se moze nabaviti aparat za merenje HbA1c, a radi se iz kapilarne krvi i procedura traje 5 minuta. Aparat je napravila kompanija Bayer, koja je poznata po izuzetno kvalitetnim aparatima za merenje secera, Contur TS.
Nisam siguran da li bi navodjenje nacina nabavke spadalo u reklamiranje, pa molim zainteresovane da mi se obrate putem PP za vise informacija.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Molim te da staviš tačan naziv aparata. Hvala.
foreplay011
Novi član
Novi član

Post od foreplay011 »

Diabeta napisao:Molim te da staviš tačan naziv aparata. Hvala.
Aparat se zove A1cNow.
Ako mi dozvoljavate, malo bih poblize objasnio sam nacin rada aparata.
Dakle, aparat se ne kupuje, nego se kupuju analize. Postoji pakovanje od 10 i 20 analiza, a u svakom kupljenom pakovanju se nalazi po jedan aparat.
Razlog za ovo je taj sto je taj aparat, koji dolazi u pakovanju bazdaren ISKLJUCIVO na te analize sa kojima dolazi, te se nakon uradjenih 10 tj. 20 analiza (zavisi koje pakovanje kupite) aparat blokira i baca se (naravno, uz sledeci kupljeni paket dolazi i novi aparat). Ovakav nacin rada obezbedjuje najpreciznije moguce merenje, jer je aparat fabricki izbazdaren pa nisu potrebna kalibrisanja i provere koje samo dizu cenu analize. Aparat radi na principu imunoturbidimetrije, isto kao i veliki biohemijski analizatori, koji se koriste u laboratorijama. Inace, aparat ima sve neophodne sertifikate, NGSP i IFCC standarde, i registrovan je u Srbiji, tako da se njegovi rezultati smatraju validnim isto kao da se analiza radi u bilo kojoj biohemijskoj laboratoriji, a cena je dosta manja.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Na njega sam i mislila kada sam pisala da postoji u USA. Super što to sada imamo i ovde. Da li ga zastupa ista firma kao i Bayer aparate ili neko drugi?
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Našla sam, ista je firma :) Javićemo se...
foreplay011
Novi član
Novi član

Post od foreplay011 »

Diabeta napisao:Našla sam, ista je firma :) Javićemo se...
Sorry sto kasnim, subota je vece. :)
Da, u pitanju je firma Medinic iz Beograda, a osoba koju mozete kontaktirati je dr Milorad. On ce vam vrlo ljubazno objasniti sve o tome kako se analiza radi, i odgovoriti na vasa pitanja, ako ih budete imali.
Pozdrav.
Odgovori