MultiCare aparat
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 9:06 am
MultiCare aparat
Nameravam da kupim MultiCare merač glikemije, holesterola i triglicerida pa me zanima nečije mišljenje o ovom tipu merača, dali se isplati u smislu preciznosti i mogućnosti nabavke tračica za merenje (dali se tracice za ovaj aparat isto dobijaju besplatno)?
Hvala Vam unapred na odgovoru.
Hvala Vam unapred na odgovoru.
Re: MultiCare aparat
Vodolijo, prije nego sto investiras, preispitaj se da li ti uopste trebaju funkcije u vezi holesterola i triglicerida, tj imas li povisene vrijednosti i treba li ti cesta kontrola JER trake za ove funkcije su jako skupe i imaju kratak rok trajanja. Doduse, ne znam ako to drzava pokriva.
Ja imam aparat koji mjeri ketone i trake mi obicno propadnu jer ih ne iskoristim, pa rekoh da te unaprijed upozorim kako to moze da bude.
Ja imam aparat koji mjeri ketone i trake mi obicno propadnu jer ih ne iskoristim, pa rekoh da te unaprijed upozorim kako to moze da bude.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Poklanjam MultiCare aparat i dajem lancetar i poklanjam pakovanje lanceta pa ako neko hoce nek mi se sto pre javi pa cemo se dogovoriti kad i gde da se nadjemo? Inace MultiCare sam uporedila sa Accu Chek Active i razlika je 0,5 mmol/l sto znaci da je aparat tacan, i samo treba kupiti dobre baterije! Sto se tice holesterola i triglicerida to vam ne treba jer to proverite kad idete u laboratoriju!
Jos nesto, sto se tice socijalnog dok ne napunis 26 godina imas pravo da dobijes preko njih 150 kom. tracica za krv i 150 kom. lanceta i 150 kom. iglica za pen, tako je barem bilo do skoro ukoliko i tu nisu nesto zakinuli, a tracice za holesterol i trigliceride sigurno ne dobijas preko socijalnog. Medjutim, cim napunis 26 godina imas pravo samo na 50 kom. tracica za krv, nemas pravo na lancete i imas pravo na 30 kom. iglica za pen mesecno, a aparat mozes da dobijes preko socijalnog. Meni nije dovoljno 50 kom. tracica za krv mesecno, tako da moram da kupujem tracice i da gledam gde su jeftinije! 50 kom. MultiCare tracica za krv inace kosta 2.450 din.
sto se tice aparata ima ih sada sve vise ali ja koristim vec 6 god "bayer ascensia elite",
made in usa (iako je bayer nemacki proizvodjac..). u americi i kanadi je no1.
a, posebno sto dajem prednost ovom (proverenom) nad nekim "no brand- no name" uredjajima.
u apoteci u kojoj kupujem trakice (a tu sam kupio i aparat) cenu trakica nisu menjali od kad sam kupio aparat!!!!
verovali ili ne....
a, posebno sto dajem prednost ovom (proverenom) nad nekim "no brand- no name" uredjajima.
u apoteci u kojoj kupujem trakice (a tu sam kupio i aparat) cenu trakica nisu menjali od kad sam kupio aparat!!!!
verovali ili ne....
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
I sam sa koristio taj aparat ii bio sma zadovoljan. Sada koristim Breeze2 od istog proizvođača. Prednost je u tome što ima "šaržer" sa 10 testnih trakica i da ga ne treba baždariti a i da pamti 420 zadnjih merenja. Pored toga ima softver koji daje kompletnu statistiku. U svakom slučaju ga preporučujem.pajarista napisao:sto se tice aparata ima ih sada sve vise ali ja koristim vec 6 god "bayer ascensia elite",
verovali ili ne....

Kad smo kod ove teme priupitao bih da li neko zna da li postoji aparat za HA1c slično kao precižn koji meri iz kapilarne krvi ketone i šećer. U kućnim uslovima redovno merenje ovog paranetra bez odlaska u bolnicu ili neku lab. omogućava da lekar dobije validan rezultat jer korekciju doza već vrši na osnovu kućnih rezultata. Usput ako postoji gde ga nabaviti 

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Na žalost, toga u našoj zemlji nema. Pojedine klinike su dobile kao donaciju taj aparat, koji je užasno skup i koriste ga za svoje potrebe, ali i one ponekad kubure sa trakama.
U USA postoji jednokratni HbA1c apratić - izmeriš, baciš i gotovo

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Maj 21, 2011 10:11 am
Da se nadovezem, od pre nekih mesec-dva, i kod nas se moze nabaviti aparat za merenje HbA1c, a radi se iz kapilarne krvi i procedura traje 5 minuta. Aparat je napravila kompanija Bayer, koja je poznata po izuzetno kvalitetnim aparatima za merenje secera, Contur TS.Diabeta napisao:Na žalost, toga u našoj zemlji nema. Pojedine klinike su dobile kao donaciju taj aparat, koji je užasno skup i koriste ga za svoje potrebe, ali i one ponekad kubure sa trakama.
Nisam siguran da li bi navodjenje nacina nabavke spadalo u reklamiranje, pa molim zainteresovane da mi se obrate putem PP za vise informacija.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Molim te da staviš tačan naziv aparata. Hvala.
-
- Novi član
Aparat se zove A1cNow.Diabeta napisao:Molim te da staviš tačan naziv aparata. Hvala.
Ako mi dozvoljavate, malo bih poblize objasnio sam nacin rada aparata.
Dakle, aparat se ne kupuje, nego se kupuju analize. Postoji pakovanje od 10 i 20 analiza, a u svakom kupljenom pakovanju se nalazi po jedan aparat.
Razlog za ovo je taj sto je taj aparat, koji dolazi u pakovanju bazdaren ISKLJUCIVO na te analize sa kojima dolazi, te se nakon uradjenih 10 tj. 20 analiza (zavisi koje pakovanje kupite) aparat blokira i baca se (naravno, uz sledeci kupljeni paket dolazi i novi aparat). Ovakav nacin rada obezbedjuje najpreciznije moguce merenje, jer je aparat fabricki izbazdaren pa nisu potrebna kalibrisanja i provere koje samo dizu cenu analize. Aparat radi na principu imunoturbidimetrije, isto kao i veliki biohemijski analizatori, koji se koriste u laboratorijama. Inace, aparat ima sve neophodne sertifikate, NGSP i IFCC standarde, i registrovan je u Srbiji, tako da se njegovi rezultati smatraju validnim isto kao da se analiza radi u bilo kojoj biohemijskoj laboratoriji, a cena je dosta manja.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Na njega sam i mislila kada sam pisala da postoji u USA. Super što to sada imamo i ovde. Da li ga zastupa ista firma kao i Bayer aparate ili neko drugi?
-
- Saradnik
- Kontakt:
Našla sam, ista je firma
Javićemo se...

-
- Novi član
Sorry sto kasnim, subota je vece.Diabeta napisao:Našla sam, ista je firmaJavićemo se...

Da, u pitanju je firma Medinic iz Beograda, a osoba koju mozete kontaktirati je dr Milorad. On ce vam vrlo ljubazno objasniti sve o tome kako se analiza radi, i odgovoriti na vasa pitanja, ako ih budete imali.
Pozdrav.