Izgubljen nalaz biopsije ... i sta sad da radim????

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mukica1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2011 12:44 pm

Izgubljen nalaz biopsije ... i sta sad da radim????

Post od mukica1 »

15 Aprila mi je uradjena LOOP konizacija zbog Papa IIIb i CIN II.

Juce me zove doktorka i saopstava da rezultata nema jer tkivo koje je trebalo da se posalje na HP nije ni poslato na patologiju. Pretpostavka je da su ga instrumentarke bacile posle operacije.

U laboratoriji su mi rekli da moje tkivo nikada nije stiglo do njih iz operacione sale a u operacionoj sali nemaju nijedan papir da su bilo sta slali. Znaci greska je u operacionoj sali.

Šta sad ja da radim. Mesec dana cekam ove rezultate i sad neznam na cemu sam.
Predlazu mi da za mesec dana uradim kolposkopiju i papa test ne mogu ranije jer su mi prilikom intervencije zakacili zid vagine pa sam usivana na zivo.

Sta ako mi rezultati sledeceg papa teste budu losi sta će mi onda raditi ponovo konizaciju.
kako sad ja bez ovih rezultata da znam da li su mi ivice zahvecene premalignim celijama i dokle su one stigle na grlicu.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Re: Izgubljen nalaz biopsije ... i sta sad da radim????

Post od Tajna.adresa »

cesto, vrlo cesto se tokom biopsije ukloni problem,pa vise nije potrebna nikakva intervencija. Verovatno ce to biti slucaj kod tebe i svaki sledeci nalaz ce ti biti dobar.
Ne sekiraj se unapred, jer ces samo sebi napraviti gore. U svakom slucaju nista ne mozes da promenis. Situacija je neoprostiva, i neko za to treba da snosi posledice. Prvo su ti zahvatili zid vagine, a onda izgubili uzorak. Strasno! Jel to privatna klinika ili?
Sto se raka tice, ne boj se...ne daj Boze da je nesto strasno to se i golim okom vidi, kada je grlic u pitanju.
Veruj mi , meni nije trebala biopsija da bi mi ginekolog saopstio da imam rak. Uradila sam je cisto pro forme, a on mi je saopstio je bez biopsije.
Nemoj se plasiti.
Amsterdam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 2:57 pm

Post od Amsterdam »

mukica1 napisao:15 Aprila mi je uradjena LOOP konizacija zbog Papa IIIb i CIN II.

Juce me zove doktorka i saopstava da rezultata nema jer tkivo koje je trebalo da se posalje na HP nije ni poslato na patologiju. Pretpostavka je da su ga instrumentarke bacile posle operacije.

U laboratoriji su mi rekli da moje tkivo nikada nije stiglo do njih iz operacione sale a u operacionoj sali nemaju nijedan papir da su bilo sta slali. Znaci greska je u operacionoj sali.

Šta sad ja da radim. Mesec dana cekam ove rezultate i sad neznam na cemu sam.
Predlazu mi da za mesec dana uradim kolposkopiju i papa test ne mogu ranije jer su mi prilikom intervencije zakacili zid vagine pa sam usivana na zivo.

Sta ako mi rezultati sledeceg papa teste budu losi sta će mi onda raditi ponovo konizaciju.
kako sad ja bez ovih rezultata da znam da li su mi ivice zahvecene premalignim celijama i dokle su one stigle na grlicu.
Potpuno razumem tvoj strah i zabrinutost.Meni su pre nekoliko godina operacijom izvadili cistu,tumor i nisu mi nikada dali patohistoloski nalaz,prosto su ga izgubili.I to u jednoj poznatoj drzavnoj klinici.Neznam sta je,kazu da je bilo benigno,ali cela moja porodica je tada bila u soku.Posle toga sam jos tri puta operisana,dijagnostikovana mi je hronicna endometrioza...sada se kajem sto tada nismo reagovali,tuzili ih,da se takvi slucajevi vise ne ponavljaju,ali izgleda da ima puno nas koji prolazimo kroz ruzna iskustva.Ko zna koliko ih je jos,na zalost.Ali opet ne brini,verovatno su sve uradili sto su trebali tokom intervencije.Nadamo se da ce biti u redu.
mukica1
Novi član
Novi član

Post od mukica1 »

Drugari hvala vam na podršci.

Operaciju sam radila ndrzavnoj klinici.

Znam ja da u 99% slučajeva konizacija bude i zadnja intervencija kod ovakvih promena i sve bude uredu ali meni je za 9 meseci od čiste biopsije doslo do CIN II H-SIL-a pa me strah da ako je i ostalo nesto ili ako je bio CIN III ja to neću znati a kolposkopija i papa mi neće dati odgovor da li su bile zahvećene i ivice što je najbitnije.

Pre 2 godine su mi spržili nogu tokom operacije žučne kese i provela sam 4 meseca na plastičnoj hirurgiji zbog toga i nisam ih tužila jer mi je mama zdravstveni radnik i poznavala je sve iz operacione sale pa mi je bilo glupo.
Kriv je bio tehničar tada a sada instrumentarka.
Znači doktori i anesteziolozi odrade svoje kako treba ali pomoćno osoblje zabrlja pa te je prosto sramota od lekara koji te operisao da ih tužiš.

E sad mi neće biti žao već sam zakazala kod direktora klinike razgovor i obavestila gospodina za zaštitu prava pacijenata da cu ih tužitit.
Amsterdam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 2:57 pm

Post od Amsterdam »

mukica1 napisao:Drugari hvala vam na podršci.

Operaciju sam radila ndrzavnoj klinici.

Znam ja da u 99% slučajeva konizacija bude i zadnja intervencija kod ovakvih promena i sve bude uredu ali meni je za 9 meseci od čiste biopsije doslo do CIN II H-SIL-a pa me strah da ako je i ostalo nesto ili ako je bio CIN III ja to neću znati a kolposkopija i papa mi neće dati odgovor da li su bile zahvećene i ivice što je najbitnije.

Pre 2 godine su mi spržili nogu tokom operacije žučne kese i provela sam 4 meseca na plastičnoj hirurgiji zbog toga i nisam ih tužila jer mi je mama zdravstveni radnik i poznavala je sve iz operacione sale pa mi je bilo glupo.
Kriv je bio tehničar tada a sada instrumentarka.
Znači doktori i anesteziolozi odrade svoje kako treba ali pomoćno osoblje zabrlja pa te je prosto sramota od lekara koji te operisao da ih tužiš.

E sad mi neće biti žao već sam zakazala kod direktora klinike razgovor i obavestila gospodina za zaštitu prava pacijenata da cu ih tužitit.
Pa ti se Mukice bas namuci...verujem kako ti je,podrzavam tvoju nameru da prijavis slucaj,da se ne desi vise nikome.Ja sam tek posle deset godina shvatila da treba da prijavim,ali se pojavio problem,sve je zastarelo,a i dokumentaciju cuvaju deset god.tako da je ispalo nista.A isto sam u pocetku razmisljala kao ti,pa da se doktor ne ljuti,da samo meni bude dobro itd.Ustvari sam pogresila.Kada naprave takve,po meni katastrofalne greske treba reagovati.Mozda sam sada i promasila temu ovde,mozda je ovo za onaj odeljak Kvalitet medicinskih usluga...
mukica1
Novi član
Novi član

Post od mukica1 »

Amsterdam havala na podršci.

Nama je najbitnije da smo zdravi pa tako i prelazimo preko nekih stvari.

Ja u stvari i ne znam da li sam zdrava zbog jedne instrumentarke.

Samo kad bi mogla sebe da nateram da razmišljam pozitivno ali mi nikako ne ide.
Od kad sam saznala da imam lose rezultate prve biopsije prati me tako los osecaj i nikako da me napusti :(
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Ne plasi se!
Ti imas CIN II.
To je samo jaca upala u pitanju.
Jer cak i da je CIN III , jos uvek neki samo prate, a najcesce se radi konizacijA, da slucajno nekada ne bi preraslo u nesto vece...znaci budi opustena, tvoj CIN II je jaka upala. Videces.
jelkicaj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 5:51 pm

Post od jelkicaj »

O, mukice1 kakve vesti.... Ne znam ne prepustaj nista slucaju. Taj ko je kriv mora da plati za takvo ruzno i nedopustivo delo! Javi se obavezno!
Odgovori