Dobar dan
Evo da se prebacim i na ove teme oko pritiska posto imam veliki problem.Pre deset godina sam imala predinfarktno stanje,smestena na kardiologiju na intezivnu negu,posmatrana i davana mi je odredjena terapija i posle 48 sati napustila odelenje sa dijagnozom arterijska hipertenzija uz preporuku redovne kontrole kod interniste,naravno sa odredjenom terapijom.Ujedno mi je snimano srce,bubrezi,stitna zlezda,organi za varenje,radjene analize na hormone,radjen ct abdomena,radjene komletne analize krvi,urina na 24 sata uzorka,test na opterecenje,holter na 24 sata i vise ne mogu da se setim sta.
Redovno sam isla na kontrole,isprobane su raznorazne kombinacije lekova (NIFELAT;ENALAPRIL;PRESOLOL...) i nista.2001 sam imala jos jednu krizu sa naglim skokom pritiska 260/130,ponovo hospitalizovana i dobija sve preko infuzije i u koju su bile ukljucene neke koktel injekcije sa rastvorom od 10 mg bensedina.Ja sam bila kao pijana skoro mesec dana i nisam mogla nikako da funkcionisem,samo sam spavala i odlucila da prekinem sve terapije pa sta mi bude.
Pre 5 godina smo dosli u Austriju,polako uspeli da se nekako sredimo,zaposlimo,nadjemo,stan,upisemo mladje dete u skolu,starije ima svoj stan i nedavno se ozenio.Sve je krenulo dobro i onda opet nagli skokovi pritiska,moja nemogucnost da to kontrolisem i pored prepisanih lekova i agonija.Pritisak je stalno izmedju gornji 180-220 donji 110-130.Ukljucena mi je terapija od 12 vrsta lekova i to Enalapril 20mg 2*dnevno,Co-Renistad 20mg ujutru,Seloken 47,5 mg 2*dnevno,Amlodipin 10mg ujutru,Rasilez 300 mg uvece,Iterium 1 mg ujutru,Flux Hexal 40 mg ujutru,Alprazolam 0.5 mg uvece.Ja sam bila stalno umorna,mrzovoljna,zaboravna,nemocna da radim pa cak i da hodam.Nisam imala glavobolje samo opstu slabost organizma i misica
nemogucnost da se skoncentrisem i vrtoglavice.Kad vise nisam mogla otvorila sam bolovanje i i novi internista mi je rekao da sam ja bukvalno otrovana svim tim lekovima i da sam rezistentna na lekove koji su mi prepisani i da probamo da polako smanjujemo doze da vidimo sta ce se desavati a ujedno mi je ukljucio i antidepresiv Pram kod nas je valjda ti cytalopram 30 mg dnevno.Posle 2 meseca jos sam uvek na bolovanju nesposobna da ustanem iz kreveta.Internista juce posle moje izjave da mi je majka tesko bolesna zakljucuje da je meni potreban psihijatar i da sam ja u teskoj depresiji odavno a ovo je sada jos vise pogorsano stanjem moje majke.Napominjem da imam 48 kg na 1.60 visine,pazim sta jedem,ne pijem puno sam setala pre ovoga.Sad sam kao stvar ne smejem se ne placem,ne reagujem i mislim da uopste vise nemam nikakve emocije.To je jedan zacarani krug.Molim za savet sta da radim.
Arterijska hipertenzija rezistentna na lekove
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 2:52 pm