Gestacioni mešak nepravilnog oblika

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ModestyM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 17, 2011 12:31 pm

Gestacioni mešak nepravilnog oblika

Post od ModestyM »

Zdravo svima.

Nova sam na ovom forumu i nisam uspela nigde pronaći odgovor na pitanje koje me jako zanima.

Naime, trudna sam 7 nedelja i 4 dana, treća trudnoća je u pitanju, prošla je bila pre devet meseci a prva pre 11 godina. Do skora sam imala hematom nasuprot bebe koji se povukao, ali danas smo uočili da se gestacioni mešak promenio - postao je nepravilnog oblika - oblika kifle. Doktor nije siguran zbog čega je došlo do takve promene, samo je rekao da se vidimo ponovo za nedelju dana i da nastavim sa mirovanjem i terapijom utrogestana 3x1 i folnak.

Da li mi Vi možete reći nešto konkretnije; koliko je situacija ozbiljna i trebam li brinuti (i više nego što brinem sada)?

Hvala unapred svima!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Gestacioni mešak nepravilnog oblika

Post od Zli doktor »

ModestyM napisao:Zdravo svima.

Nova sam na ovom forumu i nisam uspela nigde pronaći odgovor na pitanje koje me jako zanima.

Naime, trudna sam 7 nedelja i 4 dana, treća trudnoća je u pitanju, prošla je bila pre devet meseci a prva pre 11 godina. Do skora sam imala hematom nasuprot bebe koji se povukao, ali danas smo uočili da se gestacioni mešak promenio - postao je nepravilnog oblika - oblika kifle. Doktor nije siguran zbog čega je došlo do takve promene, samo je rekao da se vidimo ponovo za nedelju dana i da nastavim sa mirovanjem i terapijom utrogestana 3x1 i folnak.

Da li mi Vi možete reći nešto konkretnije; koliko je situacija ozbiljna i trebam li brinuti (i više nego što brinem sada)?

Hvala unapred svima!
Pošto već imate dvoje dece nemojte preterano brinuti, šta bude biće... Meni to liči na missed abortion ili izostali pobačaj (naravno pod uslovom da doktor nije jasno video plod i jasnu srčanu radnju)
P.S. Nemojte uzimati Folnak, isuvuše je velika doza (5 mg) Trudnicama se daju preparati Folne kiseline koji u sebi imaju 400 mikrograma (12 puta manja doza)
Želim Vam sve najbolje... pozdrav
ModestyM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 17, 2011 12:31 pm

Post od ModestyM »

Poštovani,

srčana radnja je primećena i beba odlično napreduje za nedelju u kojoj sam, tako da termin 'izostali pobačaj' nije prikladan tj. ne može se primeniti u mom slučaju, Bogu hvala :)

Mene samo zabrinjava sama činjenica da se mešak izobličio i interesuje me šta može biti uzrok tome, budući da ni sam doktor nije znao da mi kaže, niti bilo koji drugi koje sam pitala :)

Iskreno se nadam da će se sve dobro rešiti i da ću i ovu trudnoću izneti do kraja i uskoro se radovati još jednoj bebi, a Vama hvala na odgovoru svakom slučaju.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

ModestyM napisao:Poštovani,

srčana radnja je primećena i beba odlično napreduje za nedelju u kojoj sam, tako da termin 'izostali pobačaj' nije prikladan tj. ne može se primeniti u mom slučaju, Bogu hvala :)

Mene samo zabrinjava sama činjenica da se mešak izobličio i interesuje me šta može biti uzrok tome, budući da ni sam doktor nije znao da mi kaže, niti bilo koji drugi koje sam pitala :)

Iskreno se nadam da će se sve dobro rešiti i da ću i ovu trudnoću izneti do kraja i uskoro se radovati još jednoj bebi, a Vama hvala na odgovoru svakom slučaju.
E pa to je onda sasvim druga priča :)))
Ako je plod vitalan mešak može da bude kakav god ;)
Pozz
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

Zli doktor napisao:
ModestyM napisao:Poštovani,

E pa to je onda sasvim druga priča :)))
Ako je plod vitalan mešak može da bude kakav god ;)
Pozz
A sto pijete Utrogestan? Isto zbog oblika ili...?
Odgovori