Zdravo svima.
Nova sam na ovom forumu i nisam uspela nigde pronaći odgovor na pitanje koje me jako zanima.
Naime, trudna sam 7 nedelja i 4 dana, treća trudnoća je u pitanju, prošla je bila pre devet meseci a prva pre 11 godina. Do skora sam imala hematom nasuprot bebe koji se povukao, ali danas smo uočili da se gestacioni mešak promenio - postao je nepravilnog oblika - oblika kifle. Doktor nije siguran zbog čega je došlo do takve promene, samo je rekao da se vidimo ponovo za nedelju dana i da nastavim sa mirovanjem i terapijom utrogestana 3x1 i folnak.
Da li mi Vi možete reći nešto konkretnije; koliko je situacija ozbiljna i trebam li brinuti (i više nego što brinem sada)?
Hvala unapred svima!
Gestacioni mešak nepravilnog oblika
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Gestacioni mešak nepravilnog oblika
Pošto već imate dvoje dece nemojte preterano brinuti, šta bude biće... Meni to liči na missed abortion ili izostali pobačaj (naravno pod uslovom da doktor nije jasno video plod i jasnu srčanu radnju)ModestyM napisao:Zdravo svima.
Nova sam na ovom forumu i nisam uspela nigde pronaći odgovor na pitanje koje me jako zanima.
Naime, trudna sam 7 nedelja i 4 dana, treća trudnoća je u pitanju, prošla je bila pre devet meseci a prva pre 11 godina. Do skora sam imala hematom nasuprot bebe koji se povukao, ali danas smo uočili da se gestacioni mešak promenio - postao je nepravilnog oblika - oblika kifle. Doktor nije siguran zbog čega je došlo do takve promene, samo je rekao da se vidimo ponovo za nedelju dana i da nastavim sa mirovanjem i terapijom utrogestana 3x1 i folnak.
Da li mi Vi možete reći nešto konkretnije; koliko je situacija ozbiljna i trebam li brinuti (i više nego što brinem sada)?
Hvala unapred svima!
P.S. Nemojte uzimati Folnak, isuvuše je velika doza (5 mg) Trudnicama se daju preparati Folne kiseline koji u sebi imaju 400 mikrograma (12 puta manja doza)
Želim Vam sve najbolje... pozdrav
Poštovani,
srčana radnja je primećena i beba odlično napreduje za nedelju u kojoj sam, tako da termin 'izostali pobačaj' nije prikladan tj. ne može se primeniti u mom slučaju, Bogu hvala
Mene samo zabrinjava sama činjenica da se mešak izobličio i interesuje me šta može biti uzrok tome, budući da ni sam doktor nije znao da mi kaže, niti bilo koji drugi koje sam pitala
Iskreno se nadam da će se sve dobro rešiti i da ću i ovu trudnoću izneti do kraja i uskoro se radovati još jednoj bebi, a Vama hvala na odgovoru svakom slučaju.
srčana radnja je primećena i beba odlično napreduje za nedelju u kojoj sam, tako da termin 'izostali pobačaj' nije prikladan tj. ne može se primeniti u mom slučaju, Bogu hvala

Mene samo zabrinjava sama činjenica da se mešak izobličio i interesuje me šta može biti uzrok tome, budući da ni sam doktor nije znao da mi kaže, niti bilo koji drugi koje sam pitala

Iskreno se nadam da će se sve dobro rešiti i da ću i ovu trudnoću izneti do kraja i uskoro se radovati još jednoj bebi, a Vama hvala na odgovoru svakom slučaju.
-
- Aktivan član
E pa to je onda sasvim druga pričaModestyM napisao:Poštovani,

Ako je plod vitalan mešak može da bude kakav god

Pozz
-
- Aktivan član
A sto pijete Utrogestan? Isto zbog oblika ili...?Zli doktor napisao:E pa to je onda sasvim druga pričaModestyM napisao:Poštovani,
Iskreno se nadam da će se sve dobro rešiti i da ću i ovu trudnoću izneti do kraja i uskoro se radovati još jednoj bebi, a Vama hvala na odgovoru svakom slučaju.))
Ako je plod vitalan mešak može da bude kakav god
Pozz