Perikarditis recidivi

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MilanBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 10:25 am

Perikarditis recidivi

Post od MilanBG »

10 januara sam osetio bolove u predelu grudi, ramena i vrata. Posle dan-dva pojavila se i temperatura. Pedijatar je pretpostavio da je neka bakterija i pio sam gomilu antibiotika koji nisu imali skoro nikakvog efekta (Eritromicin, Trimosul, Hemomicin). 20 dana sam se vukao po lekarima, niko nije znao sta mi je. I na Institutu za majku i dete me napokon posalju kod kardiologa i dijagnostikuju perikarditis. Raslojavanje 6, 7 mm. CRP-174. Sedimentacija-60. 7 dana u bolnici, longacef i brufen i puste me kuci. Posle 2, 3 dana opet bolovi i temperatura, opet raslojavanje, crp 100... Daju mi Pronison i Aspirin. Odlicno reagujem na Pronison, posle bukvalno 2, 3 dana sam bio sasvim ok. Pio sam Pronison 15 dana i posle toga jedno mesec dana bio sasvim dobro. Medjutim posle meses dana opet poceli bolovi i temperatura. CRP-214, temp 39, ja nikad gore. Nisam mogao ni da hodam ni da lezim, ni da disem. Longacef i Pronison i brufen. Evo vec mesec, mesec i po dana pijem pronison, sa postepenim smanjivanjem. Sad sam na 10 mg, sto je minimalna doza. Bojim se da se opet ne vrati. Doktori kazu da kad se jednom narusi ta imunoloska barijera u perikardu, tesko se vraca. Ako se nedaj Boze, opet vrati, moracu da pijem neki Kolhicin, koji bi sprecio te recidive. Ali on ima mnogo nezeljenih efekata i morao bih da ga pijem minimum godinu dana. 4 puta sam bio hospitalizovan. Muka mi je vise, ovo je 5. mesec kako se ovo desava. Imate li neke savete kako da sprecim ove recidive? :( U skolu nisam isao jedno 2 i po meseca. Doktori pretpostavljaju da je neki virus uzrok, ali vodi se kao idiopatski... Radjeni su Eho, Adeno i Koksaki virusi, sve je ok..
Odgovori