Nezgodni pacijenti

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Nezgodni pacijenti

Post od studentbgd »

Kako se postavljate prema nervoznim i nadrkanim pacijentima. Onima koji za inat nece da drze usta otvorena, kojima sve smeta, koje kad ih dodirnete sve boli, koji skacu i psuju i ponasaju se ko da ne kazem sta. Koji izbacuju vaterolne svojim rukama jer zamislite one im smetaju. Koji ne pokazuju ni jedan jedini znak da zele da saradjuju u buducnosti. Pri tome ste vi sve pokusali da izbalansirate izmedju lege artis i njihovog komfora ali oni i dalje. Kako sa takvima?
Ja razmisljam da li ih mozda treba zaobilaziti u sirokom luku?
Doktor stomatologije....ali nick ostaje :)
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Re: Nezgodni pacijenti

Post od Ivanna Kraljica »

pa treba ih izbegavati,msm ja ne bih da dolazim u susret sa njima,pobogu treba da se zna ko je doktor a ko pacijent....
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drecun »

Takve uglavnom poslati dalje, pod izgovorom nedovoljne stručnosti (ionako smatraju da znaju bolje). Mir nema cenu! :)
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
mare81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 20, 2011 7:32 pm

Post od mare81 »

ja imam sestru koja je po pitanju takvih likova pravi Kerber,posle `price` sa njom su mirni kao bubice!!!
Lusija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 28, 2011 10:40 pm

Post od Lusija »

hehe....evo ja sam pacijent... i moram priznati jakoooo se bojim zubara :( verujte da sa kim god pricam svi imaju taj strah...neke stvari rade iz straha ili gadljivosti...ja koliko god da se opustim kad mi se natrpaju ti tamponi(valjda i vi zubari tako kazete) po celim ustima odmah mi se povraca,,jako sam gadljiva...pa nisu svi bezobrazni samo se vratite u detinjstvo..i vi ste se plasili bili nervozni...to je normalno... po meni svaki zubar treba da bude jako smiren, nezan, i sto je najbitnije za pacijenta strpljiv... zar ne shvatate -BOLI I PONEKAD JE NEPRIJATNO, GADLJIVO, sva ona pljuvacka na sve strane i sl..razumiteeeeeeee... ja npr imam problem sa tim dugo i jako otvorenim ustima jer sam rastegla tu vezu izmedju donje i gornje vilice pa mi skljoca vilica povrh svega.... tako da ne verujem da neko iz inata nece da drzi slano otvorena usta.................... znaci ni mene ne bi primili? :D evo sda moram da vadim jedan zub koji je i pukao skroz a nemam hrabrosti :(((((((((((((( unisticu sve zube :(
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Post od Ivanna Kraljica »

Lusija napisao:hehe....evo ja sam pacijent... i moram priznati jakoooo se bojim zubara :( verujte da sa kim god pricam svi imaju taj strah...neke stvari rade iz straha ili gadljivosti...ja koliko god da se opustim kad mi se natrpaju ti tamponi(valjda i vi zubari tako kazete) po celim ustima odmah mi se povraca,,jako sam gadljiva...pa nisu svi bezobrazni samo se vratite u detinjstvo..i vi ste se plasili bili nervozni...to je normalno... po meni svaki zubar treba da bude jako smiren, nezan, i sto je najbitnije za pacijenta strpljiv... zar ne shvatate -BOLI I PONEKAD JE NEPRIJATNO, GADLJIVO, sva ona pljuvacka na sve strane i sl..razumiteeeeeeee... ja npr imam problem sa tim dugo i jako otvorenim ustima jer sam rastegla tu vezu izmedju donje i gornje vilice pa mi skljoca vilica povrh svega.... tako da ne verujem da neko iz inata nece da drzi slano otvorena usta.................... znaci ni mene ne bi primili? :D evo sda moram da vadim jedan zub koji je i pukao skroz a nemam hrabrosti :(((((((((((((( unisticu sve zube :(
joj Lusija ja se onesvestim svaki put,al sreca imam jako dobrog doktora i onda me uvek smiri i sve bude kako treba ipak na kraju,razume covek sve i strpljiv je sto mi je jako neophodno bilo...a to sto se tice nezgodnosti ja sam tu najgora od sve dece,ja se nacitam po netu i enciklopedijama i onda odem tako i izdeklamujem sve od A do S ,ali i to moj doktor razume jer sam se bas ugledala na njega i pocela ucim(mozda i previse0 )nek estvari o stomatologiji...
mare81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 20, 2011 7:32 pm

Post od mare81 »

Lusija napisao:hehe....evo ja sam pacijent... i moram priznati jakoooo se bojim zubara :( verujte da sa kim god pricam svi imaju taj strah...neke stvari rade iz straha ili gadljivosti...ja koliko god da se opustim kad mi se natrpaju ti tamponi(valjda i vi zubari tako kazete) po celim ustima odmah mi se povraca,,jako sam gadljiva...pa nisu svi bezobrazni samo se vratite u detinjstvo..i vi ste se plasili bili nervozni...to je normalno... po meni svaki zubar treba da bude jako smiren, nezan, i sto je najbitnije za pacijenta strpljiv... zar ne shvatate -BOLI I PONEKAD JE NEPRIJATNO, GADLJIVO, sva ona pljuvacka na sve strane i sl..razumiteeeeeeee... ja npr imam problem sa tim dugo i jako otvorenim ustima jer sam rastegla tu vezu izmedju donje i gornje vilice pa mi skljoca vilica povrh svega.... tako da ne verujem da neko iz inata nece da drzi slano otvorena usta.................... znaci ni mene ne bi primili? :D evo sda moram da vadim jedan zub koji je i pukao skroz a nemam hrabrosti :(((((((((((((( unisticu sve zube :(
Ja samo kazem da ima svakakvih ljudi.tj pacijenata...ne moze se svima izaci u susret 100%....treba naravno saslusati pacijenta i biti strpljiv i ljubazan,ali ima onih koji te izbace iz takta...narocito oni koji savetuju doktora kako nesto treba da se uradi,jer su to oni negde procitali ili im je neko rekao.Uvek sam voljan da objasnim sve sta treba da se radi,izlazim u susret koliko mogu....cak i korekcija cene dolazi u obzir,npr naplatim 2 umesto 4 kanala itd,ali prica ja njemu cirkularac,a on meni gradjevinski materijal ili slicno me savrseno ne interesuje....
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Ja kao stomatolog mislim da jedino pacijent moze da bira lekara,a ne obrnuto! Svaki pacijent treba da se oseca dobrodosao bez obzira na narav,problem koji ima i slicno.U slucaju da je pacijent nezadovoljan iako mu se objasni svaki postupak ,onda treba predloziti da potrazi jos necije misljenje. Rad sa decom moze biti veliki izazov,ali zato ne moze svako ni da bude decji stomatolog. Za sve postoji resenje,samo lekar treba da ima dovoljno vremena i zivaca da ga i pronadje,jer u krajnjem slucaju mi smo tu zbog pacijenata ,a ne oni zbog nas!
Odgovori