tegobe pocetkom trudnoce
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
tegobe pocetkom trudnoce
Nova sam ovde i nemam iskustva sa ovim porukama te mi ne zamerite ako pogresim.Imam 27 godina i po drugi put sam trudna. Tek sam u 5.nedelji trudnoce ali imam ceste aritmije i nelagodan osecaj kao da ne mogu da udahnem dovoljno vazduha,kao da ne uspevam da se dovoljno nadisem. Moze li mi neko strucan reci da li je ovo uobicajena pojava i kada bi trebalo da prestane...Ako je potrebno da se obratim lekaru specijalisti,recite mi da li da posetim ginekologa ili internistu.. Plasim se vise nego prvi put
..Unapred hvala na odgovoru !

Re: tegobe pocetkom trudnoce

Hvala na odgovoru angelika! Pozdrav! 

Gilda....dobro si ti i tvoja mrvicica? 

Hvala na pitanju,bolje smo
Aritmije su prisutne ali u manjoj meri dok je cesto uzdisanje gotovo iscezlo. Izgleda da je sve bilo na nervnoj bazi..bas sam se u pocetku prestravila od trudnoce
pa mi je telo tako reagovalo.. sada sam malo opustenija pa su i tegobe manje
Veliki pozdrav Angelika!!!

U strahu su
velike oci, znas koliko te razumem......Pretpostavljam da je prvi porod bio bas tezak.....pa je reakcija takva.
Probaj se smiriti s cajem od valerijane i kamilica.....
Probaj ovaj "stos" za prekidanje neugodne epizode lupanja srca, preskakanja, ubrzanog rada. Dakle kad osetis da srce "luda" udahni bas duboko vazduh (kao da ces da zaronis) zadrzi ga u plucima na tren....zapsi nos pa pa taj vazduh duvaj na njega.....kao kad ti se recimo zapuse usi...da malcice pucka......ponovi par puta........ja tako prekidam "napad sasavljenja srca"....
Ovaj "recp." odnosno stos pokazao jedan dobar stari kardiolog.....
Zvuci sasavo, ali meni pomoglo.....Pokusaj nije stetno za bebicu, a ni za tebe! I vama veeeliki pozdrav i sve nalepse! 

Probaj se smiriti s cajem od valerijane i kamilica.....
Probaj ovaj "stos" za prekidanje neugodne epizode lupanja srca, preskakanja, ubrzanog rada. Dakle kad osetis da srce "luda" udahni bas duboko vazduh (kao da ces da zaronis) zadrzi ga u plucima na tren....zapsi nos pa pa taj vazduh duvaj na njega.....kao kad ti se recimo zapuse usi...da malcice pucka......ponovi par puta........ja tako prekidam "napad sasavljenja srca"....
Ovaj "recp." odnosno stos pokazao jedan dobar stari kardiolog.....