Danas sam saznala da sam u drugom stanju, ali samo 4,5 nedelja. Medjutim, imam cistu velicine 5 cm na desnom jajniku koje nije bilo na ultra-zvuku pre mesec i po dana.
Dr nije siguran da li se radi o normalnoj ili vanmatericnoj trudnoci jer je suvise rano i zakazao mi za 7 dana pregled. Naglasavam da me je gledao i ginekoloski i pregled nije bio bolan, sto je po njemu dobar znak. Imala sam juce mali trag sukrvice koje nije bilo prilikom pregleda. 7 dana je preeeduuugo... Dr kaze da je normalno da se takve ciste stvaraju prilikom zaceca i da su one ceste prilikom normalne trudnoce, ali da nazalost postoji i ova druga varijanta. Da li ce vec sledece ned moci da vidi gde je plod? Unapred hvala!
Nedoumica izmedju normalne i vanmatericne trudnoce :(
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Nedoumica izmedju normalne i vanmatericne trudnoce :(
Uradite danas b-HCG i ponovite ga prekosutra U ISTOJ laboratoriji. Ukoliko se vrednost duplirala reč je verovatno o vitalnoj i materičnoj trudnoći. Cista koja se pojavila na jajniku je verovatno cista žutog tela i javila se zbog trudnoće (vanmaterična trudnoća izgleda drugačije na ultrazvuku - pozdravite svog doktora genijaLuna2011 napisao:Danas sam saznala da sam u drugom stanju, ali samo 4,5 nedelja. Medjutim, imam cistu velicine 5 cm na desnom jajniku koje nije bilo na ultra-zvuku pre mesec i po dana.
Dr nije siguran da li se radi o normalnoj ili vanmatericnoj trudnoci jer je suvise rano i zakazao mi za 7 dana pregled. Naglasavam da me je gledao i ginekoloski i pregled nije bio bolan, sto je po njemu dobar znak. Imala sam juce mali trag sukrvice koje nije bilo prilikom pregleda. 7 dana je preeeduuugo... Dr kaze da je normalno da se takve ciste stvaraju prilikom zaceca i da su one ceste prilikom normalne trudnoce, ali da nazalost postoji i ova druga varijanta. Da li ce vec sledece ned moci da vidi gde je plod? Unapred hvala!

Veliki pozdrav i sve najbolje...

Zli, bas ste divni! :*
Vec sam dogovorila sutra vadjenje krvi, ali i ponovicu, po Vasem savetu! Nekada zaista ne stignem ili se ne setim da pitam dr-a sta me sve zanima (kao verovatno i vecina), a oni misle da mi sve znamo...
Vec sam dogovorila sutra vadjenje krvi, ali i ponovicu, po Vasem savetu! Nekada zaista ne stignem ili se ne setim da pitam dr-a sta me sve zanima (kao verovatno i vecina), a oni misle da mi sve znamo...
Zelim samo da zahvalim Dr-u koji je sve pogodio, a da me nije ni video. Hvala, Zli! 5. nedelja, matericna, cista zutog tela, b-hcg se duplira. Vidi se mesak, ali ne i jasan plod. Bice valjda sve ok... Rece mi da ce u 7. moci da se vidi jasan plod i cuju otkucaji.
Tnx, tnx, tnx! :***
-
- Aktivan član
I drugi put... Sve najbolje :-*Luna2011 napisao:Zelim samo da zahvalim Dr-u koji je sve pogodio, a da me nije ni video. Hvala, Zli! 5. nedelja, matericna, cista zutog tela, b-hcg se duplira. Vidi se mesak, ali ne i jasan plod. Bice valjda sve ok... Rece mi da ce u 7. moci da se vidi jasan plod i cuju otkucaji.
-
- Aktivan član
I da ne zaboravim uradite TSH kada se budete bockali za analize krvi sledeci put, ako je TSH veci od 2.5 javite se za dalje instrukcijeZli doktor napisao:I drugi put... Sve najbolje :-*Luna2011 napisao:Zelim samo da zahvalim Dr-u koji je sve pogodio, a da me nije ni video. Hvala, Zli! 5. nedelja, matericna, cista zutog tela, b-hcg se duplira. Vidi se mesak, ali ne i jasan plod. Bice valjda sve ok... Rece mi da ce u 7. moci da se vidi jasan plod i cuju otkucaji.
Pozzzz
Izvinjavam se sto 'upadam' u temu, ali moram da pozdravim mog najboljeg dr
)!
Luna2011 zelim ti zdravu i normalnu trudnocu do kraja!!

Luna2011 zelim ti zdravu i normalnu trudnocu do kraja!!