Imam mnogo različitih saznanja, ali ne vredi da Vam to teorijski govorim, jer time mogu da Vas neopravdano uplašim, možda i da odvedem na pogrešan put. To je posao lekara.
Tragično je što se lekari ni najmanje ne interesuju otkud tako mladom dečku tako teška degenerativna bolest.
Po njima, oni će unedogled sprovoditi "terapiju" (pod znacima navoda je ona gotovo beskorisna), a moguće je da uzrok oboljenja i dalje traje prouzrokujući dodatno urušavanje organizma.
Bilo je ovde slučajeva da veoma mlade osobe idu na ugradnju veštačkih proteza umesto zglobova, a da im nijedan lekar nije rekao zašto se to njima desilo i šta da čine da sutra i druge zglobove ne zadesi ista sudbina, u Vašem slučaju, da i drugi diskovi ne stradaju na isti ili sličan način.
To je, po mom mišljenju, potpuno neodgovorno igranje sa životima ljudi.
Najgore je što čovek uopšte nije svestan da je u bolesti zapravo u potpunosti prepušten sam sebi. Ide kod lekara, nadajući se nekakvoj pomoći, a vrlo često ne dobija ništa. Samo gubi vreme a bolest i dalje odmiče, a kada iskaže svoje tegobe, često dobija i prekor koji ga dotuče.
Nije ni čudo što se ljudi onda obraćaju raznoraznim "terapeutima" sumnjivog morala, o čijem medicinskom obrazovanju je izlišno i govoriti.
REKLAMA? DA? NE?
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Prepoznajem, na žalost
Nije sama po sebi problem ta autoimuna bolest nego terapija koja se daje za nju.
Za autoimune bolesti se, koliko znam iz opšteg obrazovanja (ponavljam da nisam lekar), daju kortikosteroidni preparati. Oni direktno uništavaju hrskavicu i kolagena vlakna od kojih se diskovi sastoje.
Iako je ta terapija u određenoj meri neophodna, lekari bi morali da Vam predoče i posledice do kojih ona dovodi.
E, time dolazimo do onoga što ja nikako ne mogu da im oprostim: oni to uopšte ne rade, jer niti znaju, niti žele da znaju, a i koliko znaju, ne žele da kažu pacijentu do čega dovodi terapija za neku bolest.
Po mom mišljenju, sve kod Vašeg sina je posledica tih preparata (koji se, pretpostavljam, koriste više godina), a najgore je što time nije zahvaćena samo kičma, nego su sigurno podosta oštećeni i drugi zglobovi.

Nije sama po sebi problem ta autoimuna bolest nego terapija koja se daje za nju.
Za autoimune bolesti se, koliko znam iz opšteg obrazovanja (ponavljam da nisam lekar), daju kortikosteroidni preparati. Oni direktno uništavaju hrskavicu i kolagena vlakna od kojih se diskovi sastoje.
Iako je ta terapija u određenoj meri neophodna, lekari bi morali da Vam predoče i posledice do kojih ona dovodi.
E, time dolazimo do onoga što ja nikako ne mogu da im oprostim: oni to uopšte ne rade, jer niti znaju, niti žele da znaju, a i koliko znaju, ne žele da kažu pacijentu do čega dovodi terapija za neku bolest.
Po mom mišljenju, sve kod Vašeg sina je posledica tih preparata (koji se, pretpostavljam, koriste više godina), a najgore je što time nije zahvaćena samo kičma, nego su sigurno podosta oštećeni i drugi zglobovi.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
KAKO STE PRVIDELI DA NAM NAPISHETE DA LI BOLUJE OD JOSH NEKE BOLESTI, ZASTO NISTE ODMAH NAPISALI DA JE PRIMARNO OBOLJENJE AUTOIMUNA BOLEST STITNE ZLEZDE?
Kada je diagnostikovano i koju terapiju uzima?
Tek sada vam nikako ne bih preporuchila da posetite kiropraktishara, vec da redovno i konstantno idete na fizikalne terapije i kinezi vezbe kod iskusnih terapeuta.
Kada je diagnostikovano i koju terapiju uzima?
Tek sada vam nikako ne bih preporuchila da posetite kiropraktishara, vec da redovno i konstantno idete na fizikalne terapije i kinezi vezbe kod iskusnih terapeuta.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Tamara, nema potrebe da vičete na ženu, nije ona kriva što nije rekla, tu smo mi da pitamo.
Običan čovek ta dva oboljenja ne ume da poveže, ali bi lekari to morali da umeju!
Dakle, i lekari koji leče osnovnu bolest, i ovi drugi lekari sa Banjice, koje leče njene posledice, su morali pacijentu da objasne otkud mu takva bolest, naročito što je tako teška.
Ne znam po koji put sam šokiran koliko se pacijentima ništa ne govori o njihovim bolestima, pa čak i onim vrlo teškim i doživotnim.
Običan čovek ta dva oboljenja ne ume da poveže, ali bi lekari to morali da umeju!
Dakle, i lekari koji leče osnovnu bolest, i ovi drugi lekari sa Banjice, koje leče njene posledice, su morali pacijentu da objasne otkud mu takva bolest, naročito što je tako teška.
Ne znam po koji put sam šokiran koliko se pacijentima ništa ne govori o njihovim bolestima, pa čak i onim vrlo teškim i doživotnim.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 12, 2009 10:32 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ух, још ме и у госпођу преобразисте, а ја поносито мушко 
Моме сину су на ултразвуку својевремено откривене промене на штитној жлезди те му је пре око 10 месеци на ВМА дијгностикован Хашимото тироидне жлезде. Танком иглом је узиман узорак жлезде и резултат је био ОК.
Све функције штитне жлезде су још увек очуване, тако да никакве лекове до сада није узимао. Ових дана би требао да иде на контролу.
Вероватно су други узроци који су изазвали проблеме на дискусима.
Поздрав и хвала на помоћи

Моме сину су на ултразвуку својевремено откривене промене на штитној жлезди те му је пре око 10 месеци на ВМА дијгностикован Хашимото тироидне жлезде. Танком иглом је узиман узорак жлезде и резултат је био ОК.
Све функције штитне жлезде су још увек очуване, тако да никакве лекове до сада није узимао. Ових дана би требао да иде на контролу.
Вероватно су други узроци који су изазвали проблеме на дискусима.
Поздрав и хвала на помоћи
Bogatstvo je zdravlje
Re: REKLAMA? DA? NE?
Sada i ja da upitam nesto:
Vidim da ste govorili o posledicama lecenja kortiko preparatima.
Znam da je i Nasonex (nazalni sprej)kortikopreparat ali sigurno ne u toj meri jak i "opasan"kao oralni ali moj sin koristi zbog problema sa polipima vec nekoliko godina a ima 22 sada.Imao je ukocenje pre pet godina (tri dana)prilikom banalnog savijanja napred a ada vec dve sedmice (ne zna sta ga je isprovociralo).
190cm,88kg.student,cesto na stolici...
Jel mislite da je samo pregled fizijatra (znate sta on sve obuhvata)dovoljan za dijagnozu ili treba i snimiti predeo.Dr misli da je misic u pitanju (ne disk)ali trazi analizu krvi (SE,urin,KKs Holesterol Glikemiju)i preporucuje kiroprakticara(cesto ovde spominjanog).Bojim se da ne bude gore od toga.
Jel opravdan moj strah?
Vidim da ste govorili o posledicama lecenja kortiko preparatima.
Znam da je i Nasonex (nazalni sprej)kortikopreparat ali sigurno ne u toj meri jak i "opasan"kao oralni ali moj sin koristi zbog problema sa polipima vec nekoliko godina a ima 22 sada.Imao je ukocenje pre pet godina (tri dana)prilikom banalnog savijanja napred a ada vec dve sedmice (ne zna sta ga je isprovociralo).
190cm,88kg.student,cesto na stolici...
Jel mislite da je samo pregled fizijatra (znate sta on sve obuhvata)dovoljan za dijagnozu ili treba i snimiti predeo.Dr misli da je misic u pitanju (ne disk)ali trazi analizu krvi (SE,urin,KKs Holesterol Glikemiju)i preporucuje kiroprakticara(cesto ovde spominjanog).Bojim se da ne bude gore od toga.
Jel opravdan moj strah?
Re: REKLAMA? DA? NE?
Jos uvek je aktuelno.