REKLAMA? DA? NE?
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
REKLAMA? DA? NE?
Zdravo,
Ovo mi je prvi post ovde, i treba mi neka omanja pomoc, savetodavna naravno.
Naime, imam problema sa ledjima, bol u donjem delu kicmenog stuba, koji se intenzivirao poslednjih par meseci.
Razmisljao sam o odlasku kod kiroprakticara, buduci da doktori tvrde da nije nista, i da treba da vezbam, sto od bola ne mogu.
O kiropraktici razmisljam od skoro, od kada jedan moj drug ide na tretmane kod nekog lika u Bg-u.
Buduci da sam pomalo skeptican, navescu vam o cemu se radi, tj o kakvim tretmanima, i voleo bih shodno tome, da dobijem neko sto strucnije misljenje o tome da li je to sarlatanstvo ili ne.
Prica glasi da je taj moj drug veoma pasivan, ne bavi se sportom, katkad rekreativno, ali u globalu nista. Imao je bolove slicne mojim, samo po njegovim recima dosta rasprostranjenije duz kicme, i nekako je nabasao na tog docu, koji se valjda skolovao za to u Svedskoj.On mu je rekao da su mu neki prsljenovi van normalnog polozaja, i da treba da mu uradi , e sad ako se dobro secam-"centralnu repoziciju" tih prsljenova, i da posle toga buduci da su mu misici atrofirali, mora da ga kaci na neke struje, na koje ce morati da se "kaci" svakodnevno 1-2 sata, dvadesetak dana; ne bi li misici ojacali dovoljno da ne dozvole kicmi da se razmontira.Te struje nisu kao one po domovima zdravlja, na koje se kaci desetak minuta, vec nesto sto kako mi je on rekao sto simulira treninge, jer nikako ne bi smeo tako sveze namesten , a slabih misica da ide na neke aktivne treninge, ni bi li se odmah razbucalo to popravljeno.Rekao mu je da ce mu bol poceti da nestaje, kad bude bio pri kraju tih strujnih treninga, a tretmani su mu sada u toku, i on ceka ishod.
E sada, mene interesuje, da li to ima smisla, i da li da se mozda upustam u tako nesto, buduci da kosta bas dosta.
Hvala na svakom savetu!
Ovo mi je prvi post ovde, i treba mi neka omanja pomoc, savetodavna naravno.
Naime, imam problema sa ledjima, bol u donjem delu kicmenog stuba, koji se intenzivirao poslednjih par meseci.
Razmisljao sam o odlasku kod kiroprakticara, buduci da doktori tvrde da nije nista, i da treba da vezbam, sto od bola ne mogu.
O kiropraktici razmisljam od skoro, od kada jedan moj drug ide na tretmane kod nekog lika u Bg-u.
Buduci da sam pomalo skeptican, navescu vam o cemu se radi, tj o kakvim tretmanima, i voleo bih shodno tome, da dobijem neko sto strucnije misljenje o tome da li je to sarlatanstvo ili ne.
Prica glasi da je taj moj drug veoma pasivan, ne bavi se sportom, katkad rekreativno, ali u globalu nista. Imao je bolove slicne mojim, samo po njegovim recima dosta rasprostranjenije duz kicme, i nekako je nabasao na tog docu, koji se valjda skolovao za to u Svedskoj.On mu je rekao da su mu neki prsljenovi van normalnog polozaja, i da treba da mu uradi , e sad ako se dobro secam-"centralnu repoziciju" tih prsljenova, i da posle toga buduci da su mu misici atrofirali, mora da ga kaci na neke struje, na koje ce morati da se "kaci" svakodnevno 1-2 sata, dvadesetak dana; ne bi li misici ojacali dovoljno da ne dozvole kicmi da se razmontira.Te struje nisu kao one po domovima zdravlja, na koje se kaci desetak minuta, vec nesto sto kako mi je on rekao sto simulira treninge, jer nikako ne bi smeo tako sveze namesten , a slabih misica da ide na neke aktivne treninge, ni bi li se odmah razbucalo to popravljeno.Rekao mu je da ce mu bol poceti da nestaje, kad bude bio pri kraju tih strujnih treninga, a tretmani su mu sada u toku, i on ceka ishod.
E sada, mene interesuje, da li to ima smisla, i da li da se mozda upustam u tako nesto, buduci da kosta bas dosta.
Hvala na svakom savetu!
E , mislim da odlazak do kiroprakticara ima smisla, tacnije receno to je bar koliko vidim iz maila, skolovan covek, lekar i zna sta radi. Jedino se postavlja pitanje da li je tvoj problem isti kao kad tvog druga, odnosno da li kiroprakticar moze da ti pomogne.
Moja majka ima "klizajuci prsljeni" , bar tako su joj raznorazni ortopedi, spinalni hirurzi , fizjatri objasnili i trpi velike bolove zbog toga. Ove terapijice po DZ su smesne (mislim, traju 5min) i vec uveliko razmisljam o nekom "kostolomcu" za koga smo culi da namesta zglobove, prsljene i sl.
Ipak, mislim da je od njega bolji kiroprakticar, ipak je to lekar i nece raditi ono sto ne sme. I mislim da je to daleko od sarlatanstva, znam da postoje ordinacije samo za to na cuvenom"razvijenom Zapadu"
PS.Ako mozes,napisi bar adresu ili telefon tog doktora, mnogo bi nam koristilo!
Moja majka ima "klizajuci prsljeni" , bar tako su joj raznorazni ortopedi, spinalni hirurzi , fizjatri objasnili i trpi velike bolove zbog toga. Ove terapijice po DZ su smesne (mislim, traju 5min) i vec uveliko razmisljam o nekom "kostolomcu" za koga smo culi da namesta zglobove, prsljene i sl.
Ipak, mislim da je od njega bolji kiroprakticar, ipak je to lekar i nece raditi ono sto ne sme. I mislim da je to daleko od sarlatanstva, znam da postoje ordinacije samo za to na cuvenom"razvijenom Zapadu"
PS.Ako mozes,napisi bar adresu ili telefon tog doktora, mnogo bi nam koristilo!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Po gore opisanom,pretpostavicu da se radi o ordinaciji "CENTAR" na Terazijama?!Ispravite me ako gresim.Drugo,struje koje traju po 5min po Domovima zdravlja,neopravdano traju toliko.Postoje neka nacela kako i koliko traje odredjena terapijska procedura.Medjutim,pacijenata mnogo a uslovi losi pa mora da se zabusava i krati.Privatnik naplacuje i zato ne zabusava!E sada,REKLAMA je odlicna stvar,korisna i u odredjenim situacijama brzo dovodi do poboljsanja,ali nije primenljiva i delotvorna svuda.Postoje stvari koje se na taj nacin ne mogu leciti ali takodje postoji i cuveni DR.u Beogradu kod koga je isao moj prijatelj da mu leci takve stvari.(nije uspelo).I na kraju,bitno je utvrditi i postaviti pravu dijagnozu pa tek tada pristupiti tretmanu.REKLAMA ako moze da pomogne u tom slucaju,sigurno to i hoce,ma koliko da se bune svi zdravstveni radnici koji ne vole "kostolomce".
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 12, 2009 10:32 am
discus hernia
Moj sin 22 god. dva diska iscurela, treći načet u lumbalnom delu kičme lečen dve nedelje u bolnici na Banjici uz minimalna poboljšanja, zatim u ordinaciji "Centar" uz znatnija poboljšanja. ali i dalje u problemu.
Na preporuku danas smo trebali da odemo do Sarajeva na terapije u jedan centar kiropraktike, ali nas ovaj silni sneg omeo...
Ako i ovo ne pomogne kuda dalje?????
Najgore od svega čovek sa 22 godine je poluinvalid, umesto da živi punim plučima, on ne može čestito ni cipele da obuje.....
Na preporuku danas smo trebali da odemo do Sarajeva na terapije u jedan centar kiropraktike, ali nas ovaj silni sneg omeo...
Ako i ovo ne pomogne kuda dalje?????
Najgore od svega čovek sa 22 godine je poluinvalid, umesto da živi punim plučima, on ne može čestito ni cipele da obuje.....
Bogatstvo je zdravlje
Ne mogu diskovi tek tako da "iscure", naročito ne kod dečka od 22 godine.
Ostavite malo više podataka o tome šta se desilo, tj. kakve su tegobe i koji su uzroci koji su doveli do njih.
Inače, vidim da je tema stara, samo da naglasim da takođe ne postoje nikakvi "klizajući pršljenovi" (kako raznorazni neuki "terapeuti" to zovu), nego to stanje ima svoju dijagnozu, a zove se spondilolisteza.
Treba naći uzroke koji doveli do nje, a time će i put do terapije biti lakši.
Ostavite malo više podataka o tome šta se desilo, tj. kakve su tegobe i koji su uzroci koji su doveli do njih.
Inače, vidim da je tema stara, samo da naglasim da takođe ne postoje nikakvi "klizajući pršljenovi" (kako raznorazni neuki "terapeuti" to zovu), nego to stanje ima svoju dijagnozu, a zove se spondilolisteza.
Treba naći uzroke koji doveli do nje, a time će i put do terapije biti lakši.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Vojche vashe rechenice su nepovezane i totalno zbunjive, napishite nam sve podatke:
Pre svega, koja dijagnoza pishe na nalazimaii otpusnoj listi?
kad su pochele tegobe?
Da li ih je povreda izazvala?
Koliko osoba ima kilograma, i da li se bavila sportom?
Koji prshljenovi su u pitanju?
Da li mu je iko uradio kompletne dijagnostich epreglede? Magnetnu? ENMG?
Da li sada ide na neku terapiju, vezbe, fizikalnu terpaiju?
Da li je trenutno hospitalizovan negde?
A REKLAMA neka vam ne pada na pamet.
Pre svega, koja dijagnoza pishe na nalazimaii otpusnoj listi?
kad su pochele tegobe?
Da li ih je povreda izazvala?
Koliko osoba ima kilograma, i da li se bavila sportom?
Koji prshljenovi su u pitanju?
Da li mu je iko uradio kompletne dijagnostich epreglede? Magnetnu? ENMG?
Da li sada ide na neku terapiju, vezbe, fizikalnu terpaiju?
Da li je trenutno hospitalizovan negde?
A REKLAMA neka vam ne pada na pamet.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Hvala na interesovanju za bolest moga sina.
Momak je ranije trenirao vaterpolo, ali kada se razboleo od mononukleoze koja ga je svojevremeno dobro potresla po savetu lekara prestao je da trenira.
Visok je 194 cm normalno uhranjen ni predebeo ni mršav.
Jednom prilikom pre oko 5 meseci kada je iz kreveta ustajao čuo je da mu je nešto puklo u lumbalnom delu leđa.
Posle toga počeo je bol koji se spuštao do dna desne noge.
Obratio sam se kod prijatelja ortopeda koji ga je poslao na magnetnu rezonansu. Dobijanjem snimka pregledao ga je lekar ortoped i odmah ga je kao hitan slučaj primio u bolnicu.
PREGLED 14.11.2008. Pri prijemu je lekar postavio dijagnozu: stenosis canalis lumbalis. Prolapsus disci L4-L5, L5-S1 paresis n.peronei lat.dex.
Obj:antalgican položaj, sa bitnim ogranicenjem pokreta, rigiditetom, otežano stajanje na prstima. Znaci nadražaji i pareza desno.
MRI donet: stenoza zbog rkstruzije na L4-L5,L5-S1
Otpusna lista sa epikrizom:
Stenosis canalis spinalis reg. lumbalis.
Protrusio disci L4-L5, L5-S1.
Lumboishialgia bill.p.p. dex. chr. exacerbata
Irritario radicilis 1,5 dex.
Po otpuštanju iz bolnice uz meznatna poboljšanje odveo sam ga u ordinaciju "Centar", jer lično poznajem vlasnika G-dina Vladana Jovičevića.
Pregledan je:
Dg.Lumboishialgia lat.dex.sympt.
HD L3L4, paramrd.dorsolat.dex, L4L5 dorsolat sin /NMR verif./
Posle višenedeljne lečenje:
Laser in loco;
UZ 0.5w/cm2 5min-impulsni
DD/CP,LP
Rezultati ovoga je prilično poboljšano stanje ali nije potpuno izlečenje.
Danas sam bio spreman da odem do Sarajeva po preporuci nekoliko ljudi koji su kod ovog mladog doktora bivali potpuno izlečeni. Jedan od njih, profesionalni vozač mi tvrdi da sada skija po crnim stazama bez problema.
Evo šta sam o njemu pronašao na sajtu:
“Namješta” kosti od glave do pete
Dr. Kenan Mulahusić, 26-godišnji kiropraktičar za kojeg se otima cijela Evropa, zbog nostalgije se vratio u Sarajevo i otvorio Centar za kiropraktiku
Njegove terapije su bezbolne. Za sedam dana može ukloniti lakša oboljenja kičme, vrata, zglobova ili mišića. Teža i starija oboljenja uklanja za nekoliko sedmica. Proglašen je jednim od deset najboljih diplomanata na Scandinavian College of Chiropractic univerzitetu u Štokholmu – prestižnom studiju za kiropraktiku u svijetu. Proslavio se i kao kiropraktičar švedskog nogometnog prvoligaša Hammarby IF. Specijalizaciju je radio u karolinskoj univerzitetskoj bolnici u Štokholmu.
sajt njegove ordinacije:
http://www.kiroskandi.com/index.php?opt ... t&Itemid=3
Pozdrav Vojislav
Momak je ranije trenirao vaterpolo, ali kada se razboleo od mononukleoze koja ga je svojevremeno dobro potresla po savetu lekara prestao je da trenira.
Visok je 194 cm normalno uhranjen ni predebeo ni mršav.
Jednom prilikom pre oko 5 meseci kada je iz kreveta ustajao čuo je da mu je nešto puklo u lumbalnom delu leđa.
Posle toga počeo je bol koji se spuštao do dna desne noge.
Obratio sam se kod prijatelja ortopeda koji ga je poslao na magnetnu rezonansu. Dobijanjem snimka pregledao ga je lekar ortoped i odmah ga je kao hitan slučaj primio u bolnicu.
PREGLED 14.11.2008. Pri prijemu je lekar postavio dijagnozu: stenosis canalis lumbalis. Prolapsus disci L4-L5, L5-S1 paresis n.peronei lat.dex.
Obj:antalgican položaj, sa bitnim ogranicenjem pokreta, rigiditetom, otežano stajanje na prstima. Znaci nadražaji i pareza desno.
MRI donet: stenoza zbog rkstruzije na L4-L5,L5-S1
Otpusna lista sa epikrizom:
Stenosis canalis spinalis reg. lumbalis.
Protrusio disci L4-L5, L5-S1.
Lumboishialgia bill.p.p. dex. chr. exacerbata
Irritario radicilis 1,5 dex.
Po otpuštanju iz bolnice uz meznatna poboljšanje odveo sam ga u ordinaciju "Centar", jer lično poznajem vlasnika G-dina Vladana Jovičevića.
Pregledan je:
Dg.Lumboishialgia lat.dex.sympt.
HD L3L4, paramrd.dorsolat.dex, L4L5 dorsolat sin /NMR verif./
Posle višenedeljne lečenje:
Laser in loco;
UZ 0.5w/cm2 5min-impulsni
DD/CP,LP
Rezultati ovoga je prilično poboljšano stanje ali nije potpuno izlečenje.
Danas sam bio spreman da odem do Sarajeva po preporuci nekoliko ljudi koji su kod ovog mladog doktora bivali potpuno izlečeni. Jedan od njih, profesionalni vozač mi tvrdi da sada skija po crnim stazama bez problema.
Evo šta sam o njemu pronašao na sajtu:
“Namješta” kosti od glave do pete
Dr. Kenan Mulahusić, 26-godišnji kiropraktičar za kojeg se otima cijela Evropa, zbog nostalgije se vratio u Sarajevo i otvorio Centar za kiropraktiku
Njegove terapije su bezbolne. Za sedam dana može ukloniti lakša oboljenja kičme, vrata, zglobova ili mišića. Teža i starija oboljenja uklanja za nekoliko sedmica. Proglašen je jednim od deset najboljih diplomanata na Scandinavian College of Chiropractic univerzitetu u Štokholmu – prestižnom studiju za kiropraktiku u svijetu. Proslavio se i kao kiropraktičar švedskog nogometnog prvoligaša Hammarby IF. Specijalizaciju je radio u karolinskoj univerzitetskoj bolnici u Štokholmu.
sajt njegove ordinacije:
http://www.kiroskandi.com/index.php?opt ... t&Itemid=3
Pozdrav Vojislav
Bogatstvo je zdravlje
Mononukleoza nema veze sa diskovima, a ni vaterpolo ne bi trebalo da ima, osim u slučaju neke traume.
Nije mi jasno kako je od običnog ustajanja iz kreveta moglo da dođe do prolapsa diskova. Verujem da tu itekako ima nekih drugih stvari koje su do toga dovele, ali lekari se po običaju time ne bave.
Lično, ne vidim kako bi REKLAMA mogla tu da pomogne. Medicinski tretman bih dopunio još nekim stvarima, ali ga nikako ne bih zamenio za kiropraktiku.
Hernijacija diskova je medicinski vrlo jasno i nimalo naivno stanje i zna se kako se ono tretira.
Možete li detaljnije da objasnite od čega se sve sastojala terapija u ordinaciji Centar?
Nije mi jasno kako je od običnog ustajanja iz kreveta moglo da dođe do prolapsa diskova. Verujem da tu itekako ima nekih drugih stvari koje su do toga dovele, ali lekari se po običaju time ne bave.
Lično, ne vidim kako bi REKLAMA mogla tu da pomogne. Medicinski tretman bih dopunio još nekim stvarima, ali ga nikako ne bih zamenio za kiropraktiku.
Hernijacija diskova je medicinski vrlo jasno i nimalo naivno stanje i zna se kako se ono tretira.
Možete li detaljnije da objasnite od čega se sve sastojala terapija u ordinaciji Centar?
-
- Novi član
U ordinaciji "Centar" obično ga je Vladan Jovičić na nekom stolu prvo "izlomio", zatim je odlazio na istezanje gde je na nekoj mašini bio vezan te je uz programiranu snagu bio istezan, zatim ultrazvuk, laser, diodinamik struja i ledeno pakovanje 10 minuta na lubalnom mesto koje je po njemu bilo upaljeno.
Bogatstvo je zdravlje
Mislim da u svemu tome jedino istezanje ima nekog efekta, ali ja nisam lekar, nadam se da će se javiti neko stručan.
Mene zanima kako je došlo do prolapsa diskova. Predlažem Vam da to otkrijete, jer je nemoguće da se tako "samo od sebe" to desi. Diskovi su veoma čvrsti.
Ako oni popuste, naročito kod tako mlade osobe, to znači da su napadnuti veoma jakom silom. Ako ne otkrijete šta je to, može se desiti da nehotice ili iz neznanja upropastite sav trud oko terapije i da stanje postane još gore.
Mene zanima kako je došlo do prolapsa diskova. Predlažem Vam da to otkrijete, jer je nemoguće da se tako "samo od sebe" to desi. Diskovi su veoma čvrsti.
Ako oni popuste, naročito kod tako mlade osobe, to znači da su napadnuti veoma jakom silom. Ako ne otkrijete šta je to, može se desiti da nehotice ili iz neznanja upropastite sav trud oko terapije i da stanje postane još gore.
-
- Novi član
Da sa tim problemom zbog cega su diskusi pukli niko se nije bavio i ne verujem da će da se bave. Lekari, kao i u većem broju slučajeva, bave se samo saniranjem posledicama bolesti, a retko stvarnim uzrokom nastanka bolesti.
Da li Vi imate neka saznanja zbog čega disk može do te mere da oslabi?
Da li Vi imate neka saznanja zbog čega disk može do te mere da oslabi?
Bogatstvo je zdravlje