SPANAC, BLITVA, KOPRIVA - ZAMRZAVANJE ?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
kovinka
Stalni član
Stalni  član
Postovi: 59
Pridružio se: Ned Sep 11, 2005 10:20 pm

SPANAC, BLITVA, KOPRIVA - ZAMRZAVANJE ?

Post od kovinka »

DA LI JE ZDRAVO ZAMRZAVATI SPANAC, BLITVU I KOPRIVU ? DA LI JE BOLJE OBARITI OVE VRSTE POVRCA PRE ZAMRZAVANJA?
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Postovi: 101
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

Post od dundica »

Da li je zdravo ili ne zaista ne znam, mislim da je sve bolje jesti sveze, naravno. Ali ako treba da biram da celu jesen i zimu ne pojedem nista zeleno lisnato, onda bolje i nesto iz zamrzivaca.
Ovo povrce se po pravilu u zamrzivac stavlja blansirano, a to nije isto sto i skroz obareno. Znaci , staviti listove u kipucu vodu,pustiti da probaci samo jedan kljuc i odmah vaditi napolje iz serpe da se ohladi. Dobro ocedjene, staviti u zamrzivac. Moja majka i ja tako radimo godinama sa zeljem i koprivama i uvek u pripremi jela sa ovim proizvodima ubacimo i nesto mlecno, za svaki slucaj. I nema podgrevanja ovakvih jela vise, zbog stvaranja nitrozamina, koji su stetni.
Odgovori