SPANAC, BLITVA, KOPRIVA - ZAMRZAVANJE ?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
SPANAC, BLITVA, KOPRIVA - ZAMRZAVANJE ?
DA LI JE ZDRAVO ZAMRZAVATI SPANAC, BLITVU I KOPRIVU ? DA LI JE BOLJE OBARITI OVE VRSTE POVRCA PRE ZAMRZAVANJA?
Da li je zdravo ili ne zaista ne znam, mislim da je sve bolje jesti sveze, naravno. Ali ako treba da biram da celu jesen i zimu ne pojedem nista zeleno lisnato, onda bolje i nesto iz zamrzivaca.
Ovo povrce se po pravilu u zamrzivac stavlja blansirano, a to nije isto sto i skroz obareno. Znaci , staviti listove u kipucu vodu,pustiti da probaci samo jedan kljuc i odmah vaditi napolje iz serpe da se ohladi. Dobro ocedjene, staviti u zamrzivac. Moja majka i ja tako radimo godinama sa zeljem i koprivama i uvek u pripremi jela sa ovim proizvodima ubacimo i nesto mlecno, za svaki slucaj. I nema podgrevanja ovakvih jela vise, zbog stvaranja nitrozamina, koji su stetni.
Ovo povrce se po pravilu u zamrzivac stavlja blansirano, a to nije isto sto i skroz obareno. Znaci , staviti listove u kipucu vodu,pustiti da probaci samo jedan kljuc i odmah vaditi napolje iz serpe da se ohladi. Dobro ocedjene, staviti u zamrzivac. Moja majka i ja tako radimo godinama sa zeljem i koprivama i uvek u pripremi jela sa ovim proizvodima ubacimo i nesto mlecno, za svaki slucaj. I nema podgrevanja ovakvih jela vise, zbog stvaranja nitrozamina, koji su stetni.