1) Poslednjih par nedelja uveče osećam da mi je oteklo nešto između jabučice i vilice ali i celom donjom stranom vilice. Spolja se ne vidi ništa, ali osećam kako je sve to oteklo, pogotovo kad spustim glavu ili gutam. Poslednjih dana je posebno izraženo, tokom celog dana, i već se pribojavam kuda vodi.
2) Malaksalost
3) Povišene transaminaze i gama-GT, kao i IgG. Možda povišen Anti-Tg (vidi dole)
Istorija
Vezano sa ovim ili ne, ali od početka ove godine se nevoljno vucaram po lekarima. Ukratko:
-Krajem prošle godine bio dobrovoljno na sistematskom pregledu u Dr. Ristić, kad su primećene povišene transaminaze. Na ultrazvuku jetra i sve ostalo OK
-Mesec dana kasnije dobio blagu temperaturu i malaksao, u DZ me poslali na infektivnu, odakle počinje moja avantura. Dali su mi ciprocinal, od čega su posle 5 dana prošle tegobe, ali su nastavili da me proučavaju. Negativan na hepatitise, HIV, H. Plyori. EHO štitne žlezde i vrata takođe negativan.
-Poslali su me na gastro, ali kad sam saznao da se zakazuje za daleku budućnost odustao sam i krenuo periodično da dajem krv na analizu. Evo rezultata:

a evo i crtež

07.02.2011. su mi na Infektivnoj izmerili povišena anti-Tg antitela (7.89, ref 0-4.11 IU/mL), ali kad sam danas dobio rezultate iz Konzilijuma, piše 22.13, ref 0-25.3 IU/mL! Sad ne znam da li su još skočila ili je neki nesporazum (na ovom drugom papiru piše ATG-At, čekam odgovor da li je to isto što i Anti-Tg)
Molio bih da me neko posavetuje ili u vezi toga što mi otiče ili u vezi ovih rezultata. Naravno, bilo bi idealno ako neko ima jedinstvenu teoriju

Posle praznika idem u DZ, pa će me verovatno uputiti na endokrinologa, ali to može da potraje, a u svakom slučaju bih želeo da čujem više mišljenja.