tumor besike...

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sholajans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2011 7:02 pm

tumor besike...

Post od sholajans »

e ovako, mojoj majci je dijagnoziran tumor na zidu besike(desnom lateralnom-kako pise u nalazu)... jos pise zadebljanim slovima Urothelial neoplasia, high grade

problemi su joj poceli u septembru prosle god kad je videla da u mokraci ima male kolicine krvi. mislila je da je u pitanju prehlada pa nije isla kod lekara do novembra(nenormalna je, znam...), onda su poceli da je razvlace po raznim specijalistima i ne znam ni ja kakvim sve snimanjima da bi skontao taj urolog koji je vodi da je za mesec dana tumor narastao skoro duplo, a prvo joj je govorio kao neke varijante da je to neki zaostali KONCIC, jer je pre 5 god zbog tumora operisala matericu i sve joj je povadjeno sto se tog dela tela tice... vadili su joj isecak i dosla je gore spomenuta dijagnoza...
E sad, nije nam uopste jasan dalji tok terapije koju je on prepisao - 6 nedelja da prima vakcine BCG suva vakcina(20 doza za odrasle) - to je po jednoj terapiji, a da sam tumor napreduje i raste takvom brzinom, i kao kontrolnu cistoskopiju da radi u julu... da budemo realni, do jula moze svasta da se desi i ne mogu vam opisati koliko sam zabrinut i koliko sumnjam u tu metodu lecenja ovog doktora.... molim strucnjake za misljenja ako je moguce???

unapred hvala svima....
Odgovori