Jutros je mama imala neki problem, nije mogla da ustane (ustane pa padne nazad), bilo joj je muka, pa su pocele da jos se tresu i trnu noge i ruke. Zvali smo hitnu pomoc, medjutim nisu imali slobodno vozilo i u medjuvremenu joj je prosao taj napad (nije epilepsija, to su pitali i kada sam zvao..). Tako da smo otkazali poziv i evo sada je proslo nekih sat vremena od tada.
Ono sto deluje zabrinjavajuce je da vec nekoliko godina ima povremene, relativno retke, probleme sa "zamracivanjem" vida, traje desetak minuta ili vise i prodje. Koliko sam shvatio to se desilo neki broj puta, nije mnogo cesto.
Ranije sam citao da su to simptomi problema sa cirkulacijom u mozgu. Druga losa opcija je neki tumor? Mozda najblaza opcija je 'samo' problem sa pritiskom?
Kaze da joj je predhodna 3 dana bilo ujutro muka i danas je bilo ovo gore opisano. Ono sto brine trenutno da li je to to ili uvod u neki veci problem.
Icice kod doktora svakako, ali sto vise misljenja bi mi znacilo. U kom pravcu treba da ide ispitivanje?
Cisto teoretski, sta se uopste radi ako se na na primer skeneru (ili kako god se zvao uredjaj za to) vidi neko suzenje krvnog suda koji napaja mozak, kako se to leci, da li se uopste leci ili se samo smanjuju rizici da se nesto desi?
Inace ima 61 godinu. Mada sada ovako napisano brojevima mi bas deluje mnogo, a uopste ne deluje da ima toliko. Ne znam kako da objasnim.
Hvala