Anteponirani anus, ahalazija, molim odgovor liječnika

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Lalaloo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 24, 2011 2:03 pm

Anteponirani anus, ahalazija, molim odgovor liječnika

Post od Lalaloo »

Zbog bolova u trbuhu na MSCT - u abdomena i zdjelice mi je radiolog utvrdio maternicu utisnutu u rektum, to je na slici markirao, te mi objasnio, citiram "pomak rektuma u desno zbog mehaničkog pritiska maternice na rektum". Ono što sam ja primijetila jest da mi se nekako anus uvrnuo prema naprijed, što je kirurg proktolog prilikom digitorektalnog pregleda i utvrdio, te je na nalazu napisao, nativna rektoskopija onemogućuje daljnji pregled na 15 cm od naprijed, imponira kompresija izvana. Poslali su me dalje na MR i manometriju sfinktera.

Moje tegobe su pritisak na dno zdjelice, osjećaj tvrdog mišića na području međice između vagine i anusa, te sužena vagina (to sam primijetila kad sam si stavljala vaginaletu.

Molim Vas za objašnjenje moje situacije i mogući ishod liječenja, jer i dalje su prisutni bolovi i prisitak na dnu zdjelice, te stalno napuhavanje. Nigdje na internetu nisam našla ni približno svoju dijagnozu, osim, recimo laičke upućenosti da je to anteponirani anus ili analna ahalazija (iako sam svjesna da su navedene dijagnoze urođene anomalije i pojavljuju se isključivo kod novorođene djece).

Hvala unaprijed!
Odgovori