Molim vas za pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
draganas81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 10, 2011 8:27 am

Molim vas za pomoc

Post od draganas81 »

Pozdrav svima. Ja moram malo opsirnije da bih mogla da vam priblizim svoj problem. Zivim u Autriji i mislim da su ovde doktori katastrofalni, ne verujem im vise nista.
Imam 29 godina, 4 trudnoce iza sebe, prva se zavrsila spontanim pobacajem, a poslednja(u avgustu prosle godine) laparoskopijom jer su doktori sumnjali na vanmatericnu trudnocu (nisu mogli da cuju otkucaje srca, a ja sam imala jake bolove). Na kraju se ispostavilo da trudnoca nje bila vanmatericna, sto su i hormoni(ili kako se vec to zove) pokazivali, jer su mi vadili krv svaki treci dan.
Tokom druge trudnoce sam imala serklaz.
Kratko pre trece trudnoce mi je uklonjena cista sa desnog jajnika.
Pre cetvrte trudnoce sam dve godine isla od doktora do doktora i lezala cak i u bolnici gde su me od glave do pete pregledali jer nisu znali sta mi je. Imala sam jake bolove u stomaku, koji su bili toliko jaki da ako sam u hodu jednostavno moram da cucnem, nema veze gde sam, ni korak dalje. Seksualni odnosi su bili jako bolni i ne retko sa krvarenjem ( cista krv). U bonici su mi ( ne ginekolozi nego dama na ultrazvuku donjeg stomaka) nasli da imam Adnexitis, dobiala terapiju i bila mirna mesec dva i onda opet iz pocetka.
Posle trudnoce novi problemi. Tek sto sam izasla iz bolnice ceka me pismo od ginekologa u kojem pise Papa test 3D grupa (test je radjen pocetkom avgusta, znaci mesec dana pre laparoskopije). Od tada sam isla na svaka tri meseca i nalaz je uvek isti. Doktor mi kaze da se to ne leci nego samo kontrolise, ako samo ne ode posle godinu danase radi konizacija.
Zaboravila sam da dodam da su mi posle trudnoce rekli da ima Endometriozu materice.

E sad posto mi jedan kaze ovako, a drugi onako ja sam odlucila da odem i u Srbiji kod ginekologa i dijagnoza:
Imam 3D grupu, Endometriozu i Ranicu na grllicu materice.
Doktorica kaze da se 3D grupa leci i da su gluposti to sto su mi ovi rekli.
Preporuka: dala mi je vaginalete Neo.Penotran da koristim tri dana i da dodjem da mi spali ranicu i stavi Mirenu zbog Endometrioze.
Po povratku sam opet zbog bolova otisla u Austriji kod ginkologa i on nikakvu ranicu nije video!!!
(mesec dana posle prekinute trudnoce mi je nasao polip u materici koji je odmah sutradan trebao biti hitno operisan, ali ga nekim cudom sledeci dan nje bilo)

Sad se ja pitam sta da radim, jer sam totalno sludjena. Negde sam citala da ako mi spale ranicu 3D grupa sa time ne moze da se ukloni i time glani problem i dalje ostaje. A isto tako sam cula da je jako losa kombinacija Ranica i 3D grupa.
Nisam pametna. Sledece nedelje idem u Srbiju i palnirala sam da uradim to sto mi je doktorica savetovala pa kud puklo da puklo ja vise nemam snage.

Molim vas za vase misljenje.
Odgovori