Juce sam jeo ribu za veceru i zbog nepaznje sam progutao malu kost koja mi se zabola negde na pola jednjaka sa desne strane. Osecaj je bio grozan, parajuci bol koji se pojacava pri svakoj kontrakciji jednjaka i siri po celim grudima. Upao sam u paniku jer je kost provocirala jednjak da se grci konstantno. Popio sam casu vode ali kost nije sisla u zeludac. Uzeo sam hleb i poceo da gutam, i vec posle prvog zalogaja bol se drasticno smanjio, ali je jos uvek bio prisutan u vidu tupog slabijeg bola, i povremenog, ali jako retkog osecaja bockanja. Nastavio sam da jedem hleb u krupnim zalogajima. Nakon 3-4 sata bol je jos uvek bio prisutan, ali slabijeg intenziteta. Zaspao sam, i u toku noci sam se probudio i bola nije bilo. Sledece jutro takodje, kao i tokom celog dana bol nije bio prisutan. Ali veceras osecam "golicanje" u desnom plucnom krilu i osecam da mi se stvara pomalo slajma koji mogu da iskasljem.
Citao sam da riblja kost moze da probode zid jednjaka i da zavrsi u aorti, srcu, jetri ili plucima i da u tom slucaju cesto nastupa smrt. Pa se pitam, moze li kosta da probije jednjak i da zavrsi u plucima a da pri prolasku kroz tkiva ne izaziva bol? Odnosno, da li je moguce da nekome riblja kost putuje kroz grudi a da on to ne oseti?
Samo da napomenem da u trenutku kad sam progutao prvi zalogaj hleba posle koga je bol uminuo, nisam osetio nikakav znak koji bi ukazao da je kost probila zid jednjaka...tj. nisam osetio trenutan jak bol. Pretpostavljam da bih ipak osetio da se tako nesto desilo.
Riblja kost u jednjaku
Re: Riblja kost u jednjaku
Update:
Dobro je, verovatno je bio neki trenutan nadrazaj. Nema vise smetnji u plucima.
Re: Riblja kost u jednjaku
ivanhoe napisao:Update:

Oprezno covece s'tom ribom.......ja se poplasila i dobro se nisam zagrcnula.....citajuci