uplašena od specijalista
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 9:55 am
uplašena od specijalista
U martu prošle godine sam radila cervikalni bris na hlamidije,micoplasme i ureaplazme.Prva dva su mi bila negativna,a ureaplasma pozitivna.Moj doktor reumatolog mi je saopštila da mi je ta bakterija izazvala reactivni atritis.Nakon jedne nedelje lečenja sa dovicinom 2x na dan suprugu i meni je nalaz bio negativan.Sada redovno radim briseve i ginekološki je sve u redu.Skinula sam i spiralu.Ja se osećam sve gore i gore,stalno sam umorna i celo telo me boli,dobila sam visok pritisak i šećer.Svi doktori kažu da sam dobila sistemsko oboljenje koje se mora pratiti.Da li je moguće da je to izazvala ta bakterija ureaplasma?Do prošle godine nikad nisam imala zdrastvenih problema od svih specijalista jedino ginekologa sam posećivala,a sada još samo kod psihijatra nisam išla.Ako neko ima bilo kakvo saznanje u vezi mog problema, neka mi piše.Hvala unapred!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 01, 2011 1:24 am
Re: uplašena od specijalista
Mozda bih nekako mogla da ti pomognem time sto bih ti rekla da ne mora da ima uopste veze sa bakterijom... zdravstveni sam radnik pa sam dosta upucena ... da li si posetila internistu?
-
- Novi član
Prvo da VAM se zahvalim što ste mi se obratili!
Bila sam kod interniste zbog visokog pritiska i povišenog šećera.Dobila sam redovnu terapiju monopril i presolor.Internista me uputio kod kardiologa da snimim srce.Ultra zvuk srca je pokazao da postoji TR trag i da je prisutna aneurizma IAS.Ja neznam šta to znači jer mi nisu rekli samo su mi promjenili terapiju i sada pijem Tritace od 5 po dve na dan i Conkor.Ali meni nimalo nije dobro ja osećam stalno bolove ne samo u kostima nego i u mišićima,posebno na levoj strani grudnog koša.Ako bilo šta znate o ovim mojim tegobama MOLIM VAS pišite!
Bila sam kod interniste zbog visokog pritiska i povišenog šećera.Dobila sam redovnu terapiju monopril i presolor.Internista me uputio kod kardiologa da snimim srce.Ultra zvuk srca je pokazao da postoji TR trag i da je prisutna aneurizma IAS.Ja neznam šta to znači jer mi nisu rekli samo su mi promjenili terapiju i sada pijem Tritace od 5 po dve na dan i Conkor.Ali meni nimalo nije dobro ja osećam stalno bolove ne samo u kostima nego i u mišićima,posebno na levoj strani grudnog koša.Ako bilo šta znate o ovim mojim tegobama MOLIM VAS pišite!
Dragana,
od ureaplasme sigurno nisi mogla dobiti sistemsko oboljenje.
Ja imam slicne tegobe kao ti, bolove u misicima po celom telu i polineuropatiju(jesi radila EMNG?), testirala sam se na sve zivo sto postoji, radila bezbroj pregleda i niko nista da pronadje. Prva pomisao je i kod mene bila da je mozda neko sistemsko oboljenje, ali su moja antitela mirna i fali mi jedan parametar da bi dobila dijagnozu tog oboljenja.
Svejedno sam zbog subjektivnih tegoba lecena izmedju ostalog i kortikosteroidima.
Mozda da se testiras na odredjene viruse, oni vec mogu da izazovu osecaj bolova i slabosti celog tela, hronicni umor itd.
od ureaplasme sigurno nisi mogla dobiti sistemsko oboljenje.
Ja imam slicne tegobe kao ti, bolove u misicima po celom telu i polineuropatiju(jesi radila EMNG?), testirala sam se na sve zivo sto postoji, radila bezbroj pregleda i niko nista da pronadje. Prva pomisao je i kod mene bila da je mozda neko sistemsko oboljenje, ali su moja antitela mirna i fali mi jedan parametar da bi dobila dijagnozu tog oboljenja.
Svejedno sam zbog subjektivnih tegoba lecena izmedju ostalog i kortikosteroidima.
Mozda da se testiras na odredjene viruse, oni vec mogu da izazovu osecaj bolova i slabosti celog tela, hronicni umor itd.
-
- Novi član
Hvala ti Eliza velika
meni je već lakše jer mislim da ja nemam sistemsko oboljenje.Juče su mi dali da zakažem taj EMNG.To su mi dali najviše zbog tremora desne ruke za koji neznaju zbog čega se pojavio,radiolog mi je ustanovio sindrom karpalnog tunela koji predlaže da operišem.Na početku moje bolesti sam lečena od Radiculopathia to je bilo u maju prošle godine.a u avgustu od polyarthrlagiae.Sad od neurologa piše Tremor essentiale G26 i artrhitis reactiva.Uglavnom od svakog specijaliste imam po jednu dijagnozu uz ovu glavnu od reumatologa.Pokušavala sam da sve ostavim sa strane ali mi ne ide uvek se desi ili šećer,pritisak,otoci ruku i nogu tako da moram ići kod njih mada im puno ne verujem.Hvala ti još jednom!Pišem ti čim mi budu nešto novo našli.Šalim se javiću ti šta je pokazao taj EMNG.Pozdrav!