rezultat biopsije, molim Vas savjet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
darjana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 11:07 pm

rezultat biopsije, molim Vas savjet

Post od darjana »

imam 24 godine, radila sam biopsiju i evo rezultata, sad idem kod svog Dr ali Vas molim i za Vase misljenje i savjet:

Materijal su komadići porcije pokriveni zadebljanim većim dijelom parakeratotičnim vešeslojnim pločastim epitelom.U nekim dijelovima promjene odgovaraju ravnim kondilomima ali se većim dijelom u epitelu vidi poremećena stratifikacija u cijeloj debljini epitela. Stanice su izrazito krupne hiperhromatske i mitotski aktivne
Bazalna membrana u ovim uzetim isjeccima djeluje očuvano
Stroma cerviksa obilno je prožeta mononuklearima a cervikalne zlijezde u ovim uzetim isjeccima djeluju uredno i obložene su visokim sluzavim cilindricnim epitelom.
darjana
Novi član
Novi član

Re: rezultat biopsije, molim Vas savjet

Post od darjana »

darjana napisao:imam 24 godine, radila sam biopsiju i evo rezultata, sad idem kod svog Dr ali Vas molim i za Vase misljenje i savjet:

Materijal su komadići porcije pokriveni zadebljanim većim dijelom parakeratotičnim vešeslojnim pločastim epitelom.U nekim dijelovima promjene odgovaraju ravnim kondilomima ali se većim dijelom u epitelu vidi poremećena stratifikacija u cijeloj debljini epitela. Stanice su izrazito krupne hiperhromatske i mitotski aktivne
Bazalna membrana u ovim uzetim isjeccima djeluje očuvano
Stroma cerviksa obilno je prožeta mononuklearima a cervikalne zlijezde u ovim uzetim isjeccima djeluju uredno i obložene su visokim sluzavim cilindricnim epitelom.
startifikacija
darjana
Novi član
Novi član

Post od darjana »

CIS CONDILLOMA PLANUM
molim da mi neko odgovori sta je to
kakva je dijagnoza i sta dalje ciniti?
mukica1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2011 12:44 pm

Post od mukica1 »

Ja imam kondilome i idem na konizaciju sledece nedelje sto ne znaci da ces i ti morati.
Kondilomi se prenose seksualnim putem a kod nekoga prodju spontano nekome spaljuju a nekome izazovu bitnije promene kao meni. Izaziva ih vrsta HPV virusa.

Nije nista strasno ali sacekaj da ti se neko od lekara obrati . Jedino neznam sta je ono oznaka CIS
ispred kondiloma a tebi se koliko mi se cini samo naziru kondilomi.

pozdrav :D
Odgovori