Poštovani, izgleda da sam u ovom lavirintu od portala pronašla put, nismo svi informatički pismeni, mislim da je ovo komplikovano ima jednostavnijih načina da se uputi pismo. Mene interesuje slijedeće:
Imam 39 godina u braku sam nešto više od godinu i pol. Imam redovne menstrualne cikluse, ali po prijedlogu moje ginekologice pila sam Dobrosten i Klomifen tbl. Zadnju mjesečnicu sam dobila 10 dana prije vremena. Moja dr. mi svaki put radi vaginalni UZV treći dan menstrualnog ciklusa, interesuje me efekat tog pregleda u takvom stanju. Hvala valjda će stići pismo u prave ruke
zatrudnjivanje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Re: zatrudnjivanje
Nisam lekar al ako se obracate da biste dobili odgovor navedite sve iz vase situacije kao i dijagnozu .Sto se tice lekova koje vam je prepisala imate ispod za sta oni sluze .Dali vam je dr spominjala ciste ili bilo sta drugo, dali vam je radila hormonalni test ili su lekovi napamet ispisani.Sto se tice UZ a i meni je radjen kada sam pokusala da ostanem u drugom stanju pa sam skontala da je sve to samo uzimanje para ako je u pitanju privatna ordinacija.Mozda ne bi bilo lose da potrazite objasnjenje od svog lekara za vasu situaciju i lekove koje vam je prepisao ipak je njegova duznost da vam objasni situaciju ako zna a ako ne trazite drugog lekara.
DABROSTON tablete se primjenjuju u sljedećim slučajevima:
1. Hormonsko nadomjestio liječenje
Za poništenje učinaka estrogena na endometrij kod hormonskog nadomjesnog liječenja žena u
prirodnoj ili kirurški induciranoj menopauzi s očuvanim uterusom.
2. Manjak progesterona
Terapija stanja kod kojih postoji manjak progesterona kao što su:
- dismenoreja
- endometrioza
- sekundarna amenoreja
- nepravilni ciklusi
- disfunkcijska krvarenja uterusa
- predmenstruacijski sindrom
- prijeteći i habitualni pobačaj povezan s dokazanim manjkom progesterona
- neplodnost zbog insuficijencije žutog tijela.
a Klomifen je sintetički stimulator ovulacije.
DABROSTON tablete se primjenjuju u sljedećim slučajevima:
1. Hormonsko nadomjestio liječenje
Za poništenje učinaka estrogena na endometrij kod hormonskog nadomjesnog liječenja žena u
prirodnoj ili kirurški induciranoj menopauzi s očuvanim uterusom.
2. Manjak progesterona
Terapija stanja kod kojih postoji manjak progesterona kao što su:
- dismenoreja
- endometrioza
- sekundarna amenoreja
- nepravilni ciklusi
- disfunkcijska krvarenja uterusa
- predmenstruacijski sindrom
- prijeteći i habitualni pobačaj povezan s dokazanim manjkom progesterona
- neplodnost zbog insuficijencije žutog tijela.
a Klomifen je sintetički stimulator ovulacije.
-
- Aktivan član
Ovo sam vam sve rekla zato sto se nazalost danas poseta privatnim ginekolozima svodi na uzimanje para bez ikakvog truda i interesa ka pacijentu.Prosla sam to i znam mnoge druge za sve trazite objasnjenje i probajte i sami da se esukujete jer verujtemi neznanje je naj gori neprijatelj koga privatna praksa gadno iskoristava.
-
- Aktivan član
Molim i drugi put al nadam se da se ne cujemo