Imam problem,kasni mi!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Jelena....
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 03, 2010 5:14 pm

Imam problem,kasni mi!

Post od Jelena.... »

Cao.Imam decka i vec 3 godine smo zajedno,i imamo redovan odnos.Nekoristimo kondom,ali uvek ga izvadi pre nego sto svrsi,nikad nije svrsio u meni ili na mene.Madjutim meni kasni 2 nedelje.Radila sam test i negativan je.Ali ipak sam jako zabrinuta.Nikad nisam isla kod ginekologa,pa se malo i plasim.Ipak htela sam da zakazem ali morala bi da cekam po mesec dana.Neznam sta da radim.Molim vas pomozite mi.
cekalica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 23, 2010 5:23 pm

Re: Imam problem,kasni mi!

Post od cekalica »

Zdravo Jelena,moram te odmah na pocetku izgrditi!
Imas s deckom redovne odnose,ne zelite trudnocu,a ne koristite nikavu zastitu??? :o :evil:
Nisi napisala na koliko dana ti je menstruacija?Ako ti je redovna,a toliko ti kasni,uradi jos jedan test i kod doktora svakako.Ako je test negativan,izvadi krv i vidi kolika je beta,pa ces tako biti sigurna i odsad obavezno zastita dok ne bududete planirali bebicu
Srecno i pozzzz.....
Jelena....
Novi član
Novi član

Post od Jelena.... »

Na 31 dan,al uvek mi kasni mozda 5-6 dana.Danas cu opet da uradim test.Hvala ti puno,potrebna mi je sreca.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Iskreno ne oslanjaj se na srecu nego na kontracepciju! Prekinuti snosaj nije ama bas nikakva zastita od nezeljene trudnoce. Tri godine imate odnose a nisi jos ni jednom bila na kontroli kod ginekologa? To je neodgovornost prema samoj sebi. Obavezno kod lekara jer izostanak menstruacije moze da ima mnogo uzroka, a bebce je najmanja glavobolja od njih.
cekalica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 23, 2010 5:23 pm

Post od cekalica »

Dea napisao:Iskreno ne oslanjaj se na srecu nego na kontracepciju! Prekinuti snosaj nije ama bas nikakva zastita od nezeljene trudnoce. Tri godine imate odnose a nisi jos ni jednom bila na kontroli kod ginekologa? To je neodgovornost prema samoj sebi. Obavezno kod lekara jer izostanak menstruacije moze da ima mnogo uzroka, a bebce je najmanja glavobolja od njih.
Apsolutno se slazem!
Jelena....
Novi član
Novi član

Post od Jelena.... »

Dea napisao:Iskreno ne oslanjaj se na srecu nego na kontracepciju! Prekinuti snosaj nije ama bas nikakva zastita od nezeljene trudnoce. Tri godine imate odnose a nisi jos ni jednom bila na kontroli kod ginekologa? To je neodgovornost prema samoj sebi. Obavezno kod lekara jer izostanak menstruacije moze da ima mnogo uzroka, a bebce je najmanja glavobolja od njih.
U pravu si.Hvala ti.Danas sam uradila test i opet je negativan.Ici cu danas da zakazem kod ginekologa.Pozz
zbunjena93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 09, 2008 5:40 pm

Post od zbunjena93 »

Pozdrav svima! Imam uglavnom neredovne menstruacije, nekada dobijem na datumu a nekada se desi da mi kasni po nekoliko dana.. Ovog meseca sam imala odnose, naravno sa zastitom, ali mi kasni 8 dana i vec pocinjem da se plasim... Da li imam razloga za brigu?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

zbunjena93 napisao:Pozdrav svima! Imam uglavnom neredovne menstruacije, nekada dobijem na datumu a nekada se desi da mi kasni po nekoliko dana.. Ovog meseca sam imala odnose, naravno sa zastitom, ali mi kasni 8 dana i vec pocinjem da se plasim... Da li imam razloga za brigu?
Sami ste sebi odgovorili ne pitanje!

"neredovne menstruacije, nekada dobijem na datumu a nekada se desi da mi kasni po nekoliko dana"

Ne vidim razglog za paniku, a psiholoshki deo tog odnosa je nesto drugo!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
nacka123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2011 2:18 pm

Post od nacka123 »

Imam pitanja, ako neko moze da mi pomogne.. Menstruacije su mi uvek neredovne, kasni mi i po dva meseca, medjutim sada je proslo vise od dva meseca, a ja nisam dobila,niti imam neke simptome kao da cu da dobijem koje inace uvek imam , imala sam jaku upalu mokracnih kanala, ali nzm da li to i koliko utice na redovnost menstruacije . Imala sam odnos sa deckom, bez ikakve zastite, ali on nije svrsio u mene. Znam da prekinut snosaj nije nikakav vid kontracepcije, ali eto desilo se. Zanima me da li postoji sansa da se desilo ono najgore :S
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Kao prvo trudnoca definitivno nije ONO NAJGORE, mnogo bi gore bilo da pokupis posto ne koristis nista od zastite, HIV, Hepatitis i druge polno prenosive bolesti, a da ne pominjemo druge razloge zasto moze da dodje do izostanka ciklusa. TO je NAJGORE, a trudnoca nije i svaka zena je neodgovorna sama prema sebi kada se sa tim igra. Inace posto imas neredovne menstruacije, sanse da utvrdis kad su ti plodni a kad neplodni dani su minimalni, pa samim tim bi morala da imas odnose sa nekim vidom kontracepcije. A odgovor na tvoje pitanje ti mi ne mozemo dati, vec test ili poseta ginekologu (u tvom slucaju preporucila bih ovo drugo).
nacka123
Novi član
Novi član

Post od nacka123 »

Da, naravno, zanm to, ali sada bi za mene i ovo bilo "najgore".. Hvala u svakom slucaju na savetu..
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Onda zaista ne razumem, ako je to najgore, sto ne korististite kontracepciju????????To je bar danas dostupno svima, pa onda nema razmisljanja o najgorem (zaista mi je tuzno kad ovaj izraz cujem od zenskog stvorenja-jednog dana ces u bozje zdravlje videti sta si nazivala najgorim....)
nacka123
Novi član
Novi član

Post od nacka123 »

Ja koristim, ali kazes ovaj put se desilo tako, zbog toga i brinem.. A obzirom da mi to sada nikako ne treba i da to sada nikako ne zelim, sam to tako nazvala!
Odgovori