antibiotici u ranoj trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nevena.meleg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 29, 2011 4:35 pm

antibiotici u ranoj trudnoci

Post od nevena.meleg »

zdravo . molim vas za odgovor , malo sam uplasena . u trecoj nedelji trudnoce sam bila bolesna , popila sam 2. tablete eritromicina , ne znajuci da sam trudna . recite mi , da li mogu da te dve tablete negativno uticu na plod ? majka me je jako uplasila i misli da je najbolje da sklonim . ja to ne zelim . molim vas , kazite mi vi ....
hvala unapred
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Re: antibiotici u ranoj trudnoci

Post od GS74 »

Naravno da tako nesto neces uraditi bez razgovora sa svojim ginekologom i rezultata odgovarajucih testova na koje ces ici. Svasta!
(izvinjavam se, ali mnogo me je iznervirala ovakva reakcija majke...) :evil:

Tebi sve najbolje zelim :-)
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Da li je sve uredu sa plodom videces na sledecim kontrolama. Priroda u vecini slucajeva to sama regulise do 3 meseca ukoliko postoji neki problem(ne uvek) ali u svakom slucaju posavetuj se sa lekarom. Ja sam isto u ranoj trudnoci pila neke lekove i stavljala vaginalete protiv gljivica pa je moje dete hvala bogu zivo i zdravo i nista mu ne fali. Ne donosi nikakve odluke bez da posetis lekara, a baka bi mogla malo optimisticnije da se ponasa a ne da te tako obeshrabruje!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

nevena.meleg napisao:zdravo . molim vas za odgovor , malo sam uplasena . u trecoj nedelji trudnoce sam bila bolesna , popila sam 2. tablete eritromicina , ne znajuci da sam trudna . recite mi , da li mogu da te dve tablete negativno uticu na plod ? majka me je jako uplasila i misli da je najbolje da sklonim . ja to ne zelim . molim vas , kazite mi vi ....
hvala unapred
Eritromicin je bezbedan lek, a i popili ste samo 2 tablete tako da Vam ne savetujem da zbog toga prekidate trudnoću...Nemate neki realan razlog za brigu :)
P.S. Pozdravite mamu i zamolite je da se ne igra doktora... :wink:
Odgovori