Biopsija, ranica i lecenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Anaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 19, 2009 10:13 pm

Biopsija, ranica i lecenje

Post od Anaaa »

Pozdrav,
na redovnom pregledu mi je na kolpolskopiji uocena "promena" na materici, mozaik, pa je uradjena biopsija i papa test.
Papa test je IIb grupa i u pozadini celijskog razmaza masa leukocita.
Rezultat biopsije je Erosio papillaris cervicis inflammata. Da li je moguce izleziti tu promenu vaginaletama i lekovima ili se mora ici na laser?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Biopsija, ranica i lecenje

Post od Zli doktor »

Anaaa napisao:Pozdrav,
na redovnom pregledu mi je na kolpolskopiji uocena "promena" na materici, mozaik, pa je uradjena biopsija i papa test.
Papa test je IIb grupa i u pozadini celijskog razmaza masa leukocita.
Rezultat biopsije je Erosio papillaris cervicis inflammata. Da li je moguce izleziti tu promenu vaginaletama i lekovima ili se mora ici na laser?
Lekovi i vaginalete mogu da pomognu sa tim bakterijama koje Vas muče, ali ne i da vam reše problem sa ektopijom (kantarion). Nije neophodno da poštopoto idete na laser vaporizaciju (mada dosta toga zavisi i od koloskopskog nalaza i prostranosti promene)... Možete da sačekate neko vreme pa da vidite da li će "ranica" spontano nestati (pogotovo ako niste rađali)
Verovatno Vam je Vaš doktor prilikom intervencije i skinuo veći ideo promene...
Anaaa
Novi član
Novi član

Post od Anaaa »

Cula sam da kantarionovo ulje pomaze kod zarastanja ranice (natopljen tampon u ulje), da li je u ovom mom slucaju moguce da sa tim resim sve?
Koliko dana posle biopsije mogu opet na kolposkopiju da vidim kakvo je stanje, posto sam dobila jod vaginalete zbog biopsije?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

Anaaa napisao:Cula sam da kantarionovo ulje pomaze kod zarastanja ranice (natopljen tampon u ulje), da li je u ovom mom slucaju moguce da sa tim resim sve?
Koliko dana posle biopsije mogu opet na kolposkopiju da vidim kakvo je stanje, posto sam dobila jod vaginalete zbog biopsije?
Kantarion može da bude od koristi... :)
Zašto vaginalete povidon joda? Prvi put čujem da neko daje vaginalete zbog biopsije? :roll:
Na kolposkopiju ima smisla ići za mesec-dva.... :wink:
Anaaa
Novi član
Novi član

Post od Anaaa »

Paaa koliko citam pavion-jod vaginalete su kao "antibiotik" , a jod deluje na brze zarastanje rana i opekotina, tako da mi je verovatno to dala da mi brze zaraste to mesto odakle je uzimala uzorak za biopsiju, a i da se nebi navukla neka infekcija dok to malo prodje...

Zasto mislis da tek za mesec-dva moze na kolpolskopiju? :(
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

Anaaa napisao:Paaa koliko citam pavion-jod vaginalete su kao "antibiotik" , a jod deluje na brze zarastanje rana i opekotina, tako da mi je verovatno to dala da mi brze zaraste to mesto odakle je uzimala uzorak za biopsiju, a i da se nebi navukla neka infekcija dok to malo prodje...

Zasto mislis da tek za mesec-dva moze na kolpolskopiju? :(
Zato što mislim... :wink:
A pošto ima i onih koji uošte ne misle, kako pacijenata, a tako i doktora, onda da napomenem da niko normalan ne daje povidon jod vaginalete za zarastanje rana nakon biopsije. Organizam sve sam uradi. Od vašeg guranja vaginaleta može da bude više štete nego koristi, bar prvih mesec dana od intervencije.
A kontrolna kolposkopija ima smisla tek pošto se sve lepo smiri i zaraste nakon intervencije... :o :roll:
Pozdrav :lol:
P.S: Nemate razloga za brigu... :wink:
Someone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2011 2:31 pm

Post od Someone »

Cao.
Imam 24 godine,nisam radjala. Otkrili su mi tumor hipofize 2007 godine,lecim se kod dr. Vere Popovic i za sada imam velike glavobolje i ogroman problem sa menstruacijama koje izostaju nekad chak i do 6 meseci. U ponedeljak sam uzela otpusnu listu sa KCS Endokrinologije iako mi vecina rezultata nije gotova. Cekam da se dr. vrati sa puta pa da vidim shta dalje,mada tumor nije rastao prema magnetnoj. ujedno mi dok sam lezala u KCS otkriju polineuropatiju i celijakiju. preko toga nekako predjem. boze moj,prezivecu bez glutena. ALI,ono sto mene brine jeste sledece. Posalju me na GAK u KCS interklinickim uputom,oni mi nadju pored PCOS koje imam vec 7 godina,hidrasalpinx,nehomogenu formaciju debljih zidova 50x16 mm.
Kazu mi da mi treba operacija otpusavanja jajovoda ili kako vec ali da moram da vadim vag i cerv bris,hlamidiju,ureoplazmu i mikoplazmu pre toga. Ja to sve uradim i super su mi rezultati.
Uradim ja kolposkopiju,sekret II grupa=ok skroz mi ne smeta,kazu da je normalno.
ALI==ono sto mene brine jeste sledece,papa mi je III teska grupa,nemam kondilome niti ishta slicno. Kako je moguce da se to tako pojavilo odjednom a radila sam i ultra zvuk i papu i kolposkopiju pre 4 meseca i bilo je sve ok osim standardnog PCOS?????
Sutra idem na biopsiju. ginekolog mi je preporucio da se odmah operisem. ponovila sam papu isti mi je rezultat stigao. STA DA RADIM ?
Kod koga da idem? Glava mi puca.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Nemoj da se plasis. Verovatno je pod operacijom mislio na konizaciju. To se radi pod lokalnom anestezijom, i nista ne boli...a time se skida sve sto eventualno kasnije moze da napravi problem...verovatno imas neku jacu upalu zbog koje ti je taj papa 3 grupa.
Samo dradi tu konizaciju i bice sve ok.
Someone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2011 2:31 pm

Post od Someone »

hvala =)
malo mi je samo frka jer vec imam tumor pa sad i ovde jaka upala.
drzi mi palceve dok ne odem po rezultate biopsije.
Odgovori