Svi nagadjaju

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
njegush
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 7:13 am

Svi nagadjaju

Post od njegush »

Imam 24 godine, ne pijem, ne pusim i NE MOGU DA JEDEM STA HOCU!!!
Naime, vec duze vrijeme (7 godina) imam problem sa retkom stolicom ali, samo onda kada pojedem odredjenu hranu.
Nekada je postojalo par namirnica koje sam izbegavao da konzumiram, pa su mi i tegobe bile zanemarljive.
U poslednje vrijeme je spisak hrane koja mi smeta poveci, a i tegobe su mi MNOOGO AGRESIVNIJE!
... Da neduzim.
Utvrdili si mi "Zilberov sindrom" i candidu u crevnoj flori.
Od candide se lijecim, ispijam drugu terapiju, posto prva nije bila uspjesna.
Da li je moguce da mi ova oboljenja prave, sturo, opisan problem?
jassmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 2:02 pm

Post od jassmin »

Sta uzimate od TH za Candidu?
njegush
Novi član
Novi član

Post od njegush »

Mycoseb 200 mg (14 tableta 1x na dan).
Tu sam terapiju ispio, a nastavio sam sam sa Probiotic kapsulama (10 komada), takodje 1x1.
Dali mislite da sam "invalid"(vezan za WC solju) zbog candide?
jassmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 2:02 pm

Post od jassmin »

Samo treba biti strpljiv,jer je strašno "dosadna".Što više AB jogurta i jabuke neoljuštene.I izbacite slatko!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Gilbertov sindrom tacno da je mnogo cest, ljudi chesto i ne znaju da imaju taj sindrom.

ovo mi je objasnila jedna doktorka!

bilirubini se preradjuju pomocu odredjenog proteina koji se proizvodi u jetri, e sad kod tebe se manje proizvodi shto i bilirubini se ne preradjuju kompletno...

to shto treba da uradish, bar od nutricionistickog stanishta, je da prvo detoksikujesh organizam, malo pojacash namirnice koje jacaju jetru i automatski mozesh ako pripazish i da smrshash malo 3-4 kila nije problem...

obavezno puno tecnsti.. Chaj zeleni je antioksidans...isto tako maslacak, kopriva... bi ti bili dobro da pijesh... obavezno i voda do 3 litra tecnosti na dan...

onda korenasno povrce, (shargarepa, pashkanat, luk...) su odlicni za prociscavanje i jacanje tog organa... u svako jelo salata , probaj da jedesh kupis i papriku, to bi trebalo da ti obezbedi dovoljno vitamin c... onda...

Onda mozesh da uzimash jecmenov produkt MALTEKS, recimo po 2 kashike... uz miks od semenki

lan
susam
suncokret
tikva
od svega po jedna kashika uz kashiku malteksa i to da jedesh to ti je odlicno..

MLEKO AL ODMA IZBACITI, protein koji tebi fali je direkno blokiran od mleko i mlecne produkte, znaci mleko i Jaja nikako...

eto!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
njegush
Novi član
Novi član

Post od njegush »

Svima PUUNO hvala, na odgovoru!!
Nadamse da ce mi vasi savjeti pomoci.
Zamolio bih vas da mi malo prosirite spisak hrane koju ne bi trebalo da unosim, osim mlijeka i jaja.
Koje su to jos namirnice koje sadrze taj protejin, koji mi smete?
HVALA!!
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Post od gerda »

Potrebno je izbegavati slatko kolači,uopšte svi slatkiši,onda gazirana pića mleko ne,povrće je najzdravije,ko može da jede,dijeta sve dok kontrolni nalaz nebude u redu,sretno.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član

Post od gerda »

Zaboravih da pitam dali ste radili analizu stolie na svarljivost hrane u želucu,a jeste probali sa starim doduše malo neprijatnim lekom nistatinom ali isamo da pijete kapi bez obzira što ste odrasli,pije se 6 nedelja 3 puta po 30 kapi nije skup ni sami da ga kupite je lekar vam sigurno neće dati kapi zato što ste odrasli,no one se bolje resorbuju u crevima.Ačula sam(za kandidu) neki novi lek 1 kapsula nedeljno malo je skupa oko 400din. samo neznam kako se zove moja drugarica je pila .No možete pitati u svakoj apoteci.
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član

Re: Svi nagadjaju

Post od gerda »

Danas je urađena kontrola labarat.nalaza jer unuka treba da ide na kontrolu u Tiršovu i gastroskopiju.Pre tri meseca je imala malo povećane PT,aPTT,i INR.Primala je Kvit iv.tri dana 2x1 ampulu.Sada su :PT 20sec.aPTT45,INR 4,12.Zabrinuta sam,jer ona ima i Splenomegaliju.E sada malo od vas tražim savet ako je neko upoznat sa ovim vrednostima.Nisam se dugo javljala,nije bilo potrebe.Hvala uz pozdrav.
Odgovori