Pomoc za dijagnozu i dalje "zalecenje"

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Spring_2011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 21, 2011 8:31 pm

Pomoc za dijagnozu i dalje "zalecenje"

Post od Spring_2011 »

Postovanje svima na ovom forumu,

Zamolila bih da mi neko od lekara kaze nesto o dole navedenoj dijagnozi. U pitanju je majka, stara 53 godine. Sama se pravim svesna svega i kao da razumem da nema puno pomoci ali u dubini duse nada postoji i tako se ponasam sve vreme prema majki. Pacijentkinja je obradena za sprovodenje palijativne RT CNSa sa TD 18 Gy u 3 seanse dva polja izocentar.Juce smo primili prvu terapiju i noc je prosla nekako, zvali hitnu da ordinira metanol i dexason, povracanje citavu noc i ja sam uplasena jer mi je receno da i zracenje u njenom slucaju moze biti rizicno. Mislila sam da moze doci do gusenja od toliko povracanja, nista nije mogla da jede. Danas primila metanol, dexason i ranisan venski 2 puta i isli na popodnevno zakazano zracenje. Toliko sam bila uplasena sta nam nova noc moze doneti da sam sa dezurnim lekarom se konsultvala te smo izbegli danasnju terapiju sa tim da se ujutru javim maminoj doktorici sto cu i uciniti. Mucim samu sebe da li sam pogresila, mami je bilo jako lose, brinula se da se ne bi slucajno pomerila tokom zracenja ali je bila voljna i spremna da ga primi. Zamolila sam dr da porazgovara sa njom i usput je dobila jos jednu inekciju dexasona+ranisan. Nisam ni sama sigurna da li zna sta je uzrok svega, pominje da su pecurke u pitanju....

Ovo je dijagnoza: Dg.St post irrad.radicalis cum HT CDDP pp Ca PVU st IIIb.Meta cerebri reg. temporalis 1.si.St.post resectio Tu cerebri radicalis /17.01.11/Meta lgl peritonealis.PH: Ca planocellulare G3....38/11 metastasis nekeratizujuceg planocell.Ca najverovatnije

Koliko sam pogresila sto snije primila dozu zracenja danas, osecam se odgovornom i uplasenom. Molim Vas za savet.Hvala!
Korisnikov avatar
protta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:00 pm

Re: Pomoc za dijagnozu i dalje "zalecenje"

Post od protta »

To sto je propustila terapiju ne treba da Vas brine.To je cesta pojava,pogotovo ako nekom tesko pada.Nisam strucnjak ali za 3 god. borbe mislim da sam nesto naucio.U pravu ste,dijagnoza nije povoljna.Desice se to jos nekad.
Drzite se i puno srece.
Odgovori