Hiatus Hernia,ali i jos nesto!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 31, 2008 4:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hiatus Hernia,ali i jos nesto!!!
Ljudi,da vam se obratim su me naveli problemi koje u poslednje vreme imam.Imam dijagnostikovani Hiatus herniu.8 nedelja sam pio cisap i famotidin.Ali,nikakvog poboljsanja nema.Ne znam da li su simptomi izrazeniji posle obroka,ili onda kad pocinjem da osecam glad.Ono sto sam naucio,je da pomocu nekih laickih vezbi,rukama pokusam da pomerim zeludac nanize,kada se ti simptomi pojave.Klasicni kardioloski simptomi,tahikardija,bol i pecenje retrosternalno,sve to postoji.Elem,ono sto mene jako brine jeste telesna masa,tj. tezina.Ja sam od pocetka pojave svih tih simptoma pa do sada,a proslo je 6 meseci,smrsao 15 kilograma.Posto sam visociji,190 cm,to meni izgleda malo drasticnije.Osecam vrtoglavice,povremeno gubitak ravnoteze,narocito kad zatvorim oci,a i malaksalost koja je sve ucestalija.Covek u tom trenutku pomisli na sve najgore.I da,da napomenem,da su prisutni gasovi kod mene (tj. meteorizam),toliko,da mi je neprijatno da budem u necijem drustvu.Osecam bolove u donjem delu abdomena,i ako makar jednom dnevno nemam stolicu,svi se simptomi pogorsavaju drasticno,i sve pocinje na dramu da lici.Sva sreca,pa mi se u desavaju neke lepe zivotne stvari u toku svih ovih problema,ali ja se zaista upitam da li osim hernie,imam i nesto drugo.Zamislite,doktorka je meni postavila dijagnozu ultrazvukom,a ne klasicnim gutanjem sonde,kako bi valjda trebalo.Ja bih da pitam,da li je gubitak na tezini propratna pojava hernije?To me,cini i se u ovom trenutku najvise brine.Pored tih gasova,osecam u stomaku,kad lezim na ledjima,sa desne strane,u nivou pupka,pol na dublju palpaciju.U ostalim delovima abdomena,bol je prisutan,ali manje,takodje samo na palpaciju.Stalno se cuje krcanje,i kao prelazak hrane iz jednog u drugi deo creva.Ja sam student stomatologije,a uskoro i zavrsavam.Otud nesto od vase medicinske strucne terminologije.To je u ovom trenutku izgleda i moj najveci problem,sto sam nesto ucio,i kao naucio,a mnogo toga povrsno znam,pa je u mojoj glavi sada konfuzija.Moram jos ovo da dodam.Sve sam analize odradio.I hormone stitaste zlezde,koji su ok,kao i sedimentaciju koja je 3.dakle,ima li veze ta hernia cudesna sa mojom tezinom?hvala vam unapred,i puno vas pozdravljam.