helikobakter

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
vlamis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2011 4:30 pm

helikobakter

Post od vlamis »

U avgustu 2010. sam imao problem sa nadimanjem stomaka, bez bolova, mucnine itd. Putem krvi je ustanovljeno da imam heliko bakteriju i narednih 31 dan sam pio lekove, kontrolok, fromilid i jos jedan ali ne mogu da se setim imena. Pre koriscenja terapije me je prosao osecaj nadutosti koji je inace trajao nekoliko dana i nikakvih tegoba nisam imao. Dva meseca nakon terapije sam ponovo osetio nadutost koja je trajala par dana i uradio sam kontrolu na helikobakteriju putem urea izdisajnog testa, koji je bio pozitivan. Normalna vrednost je 0 - 0, a ja sam imao 383. Od momenta kad sam se obratio lekaru do urea izdisajnog testa je proslo mesec dana jer se zakazuje, a mene su tegobe ponovo prosle nakon par dana ali sam opet ispio terapiju. Kontrola mi je zakazana za 45 dana i ponovo sam uradio erea izdisajni test koji je opet bio pozitivan. Sad sam imao 350 jedinica, a normala je 0. Cudno mi je to sto se ja osecam odlicno, nemam apsolutno nikakvih tegoba, apetit je normalan, varenje super, stolica je uredna ali test kaze da imam bakteriju. Da li neko ima objasnjenje za moje stanje. Pozzzz
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: helikobakter

Post od vasa »

ako ti nemas tegobe nemoj se uopste brinuti---meni su to doktori rekli iako imam problema sa probavom i posle dva puta uzimanja terapije--i sad nisam kontrolisao vec godinu dana-a redovno idem kod gastroenterologa i lecim kolitis-
mada nisam bas zadovoljan sto on ne pridaje paznju helikobakteriji jer me muci probava i pored lekova sto pijem za kolitis vec 4 meseca..
Neki kazu da je to sve od nervoze--pa pokusaj po tom pitanju nesto preduzeti
SRECNO
Odgovori