Ca originis ignotae metastaticum
Ca originis ignotae metastaticum
ova dijagnoza je dobijena putem biopsije. receno mi je da se ova metastaza ne moze operisati...pacijent je sa bolovima, bez terapije ili zracenja, ja sam u nedoumici od koga dalje da trazim pomoc i kome da se obratim, da li bi magnetna r. vise pokazala...Molim hitan odgovor!
Re: Ca originis ignotae metastaticum
Da li je radjen CT?
Re: Ca originis ignotae metastaticum
radjeno msct abdomena
evo celog nalaza
dijagnoza tugl.suprarenalis infiltrativum interoperabill dex. operacija laparotomija subcostalis dex biopsio tumoris retroperitonealis
ph nalaz ca originis ignotae metastaticum in gl.suprarenalis dex
najverovatnije mesto primarnog tumora pluca ili digestivni trakt to je misljenje lekara. sve je radjeno 23. februara.
ehosonografski u regiji desne nadbubrezne zlezde tumorska promena nepravilnog oblika promer 145 puta 93 milimitera bez jesne demarkacije sa gornjim polom desnog bubrega msct-om abdomena lobulirana hipodenzna promena septirana ukupnog dijametra 115 puta 106 milimitera prekontrastno denziteta gusce tecnosti, utiskuje se u jetru i stapa sa gornjim polom desnog bubrega.
evo celog nalaza
dijagnoza tugl.suprarenalis infiltrativum interoperabill dex. operacija laparotomija subcostalis dex biopsio tumoris retroperitonealis
ph nalaz ca originis ignotae metastaticum in gl.suprarenalis dex
najverovatnije mesto primarnog tumora pluca ili digestivni trakt to je misljenje lekara. sve je radjeno 23. februara.
ehosonografski u regiji desne nadbubrezne zlezde tumorska promena nepravilnog oblika promer 145 puta 93 milimitera bez jesne demarkacije sa gornjim polom desnog bubrega msct-om abdomena lobulirana hipodenzna promena septirana ukupnog dijametra 115 puta 106 milimitera prekontrastno denziteta gusce tecnosti, utiskuje se u jetru i stapa sa gornjim polom desnog bubrega.