Molim tumačenje dijagnoze

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
daki_Za
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 20, 2008 11:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Molim tumačenje dijagnoze

Post od daki_Za »

Pseudochorda ventriculi
Mitralni kuspisi metlicasti, pacijalni(ne vidi se najbolje prvo slovo, da li je "n" ili "p") prolaps prednjeg mitralnog kuspisa

Unapred hvala na odgovoru
Dr.Ivan Drnasin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 6:17 pm

Re: Molim tumačenje dijagnoze

Post od Dr.Ivan Drnasin »

Poštovani!

Smatram da pričate o ovome, nemojte me držati od riječi do riječi. Specijalizirao sam neurologiju, tako da mi je ovo malo manje znano područje. Evo čega se mogu sjetiit...
To je klinički sindrom koji koji nastaje kao posljedica izvrtanja mitralnih kuspisa u toku sistole (kontrakcije) komora pri čemu nastaje regurgitacija (vraćanje) krvi iz lijeve komore u lijevu predkomoru manjeg ili većeg stepena.Većina ovih bolesnika nema nikakve simptome i bolest se otkriva slučajno, tokom rutinskih pregleda. Kod manjeg broja osoba sa ovim sindromom javljaju se nekarakteristični simptomi poput bolova u grudima, poremećaja srčanog ritma, lake zamorljivosti i umjereno otežanog disanja.I kod simptomatskih i asimptomatskih bolesnika prognoza bolesti je uglavnom dobra.
Nadam se da Vam je pomoglo, barem malo, ali ja se mogu raspitati kod kolege kardiologa,pa ako Vam je potrebno kontaktirajte me da riješimo Vaš problem.

S poštovanjem,
Dr.sc.Ivan Drnasin, dr.med.,
spec.neurologije,prim.
daki_Za
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 20, 2008 11:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od daki_Za »

Hvala puno na odgovoru.Ako Vam nije teško kontaktirajte vaše kolege za tačnu dijagnozu. Unapored zahvalan
Dr.Ivan Drnasin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 6:17 pm

Post od Dr.Ivan Drnasin »

Poštovani!

Raspitati ću Vam se kod svojih kolega. Nema problema. Samo ćete morati sačekati par dana, jer sam trenutno na bolovanju, a doista je nezgodno o tome preko telefona. Samo bih Vas htio pitati kod kojeg ste liječnika bili, te da li ste radili kakve pretrage? Samo da znam malo detaljnije iznijeti Vaš slučaj.

S poštovanjem,
Dr.sc.Ivan Drnasin, dr.med.
Odgovori