Aritmije i hiatus hernia
Aritmije i hiatus hernia
Radio sam mnogo pretraga vezano za preskakanje srca, da bi kardiolog posumnjao da se radi o vracanju zelucanog sadrzaja i hiatus herniji. Predlozio mi je da radim gastroskopiju, sto nisam jos uradio.
Imam preskakanje srca i to narocito kad legnem u krevet, dakle u horizontalnom polozaju, ali i nakon budjenja, ujutro.
Zanimljivo je da cijeli dan ne osjetim nijedan preskok a kad legnem onda pocinje. Dogadjaju mi se pojedinacni ali i vezani preskoci.
Mogu da se bavim fizickom aktivnoscu bez problema, stim da nemam bas dosta kondicije..
Da li neko ima iskustva sa ovim i da li su ova preskakanja u lezecem polozaju karakteristicna bas za hiatus herniju i slicno..
Imam preskakanje srca i to narocito kad legnem u krevet, dakle u horizontalnom polozaju, ali i nakon budjenja, ujutro.
Zanimljivo je da cijeli dan ne osjetim nijedan preskok a kad legnem onda pocinje. Dogadjaju mi se pojedinacni ali i vezani preskoci.
Mogu da se bavim fizickom aktivnoscu bez problema, stim da nemam bas dosta kondicije..
Da li neko ima iskustva sa ovim i da li su ova preskakanja u lezecem polozaju karakteristicna bas za hiatus herniju i slicno..
Re: Aritmije i hiatus hernia
e i meni se to isto desava,kad legnem,kad ustanem,kad sam gladan,tj kad mi je bas prazan stomak,i kad se prejedem... isto sam uradio sve analize i sve je uredu. osetim da su povezane sa zeludcem,ali niko mi nije nista rekao po pitanju toga. tako da sam iskulirao,al i dalje ponekad osetim blage aritmije
evo da se i ja javim sa sličnim odn. istim problemom.
već prije pola godine mi je na orl pregledu specijalista rekao da imam mnogo kiseline,obavio sam i gastroskopski pregled gdje mi je potvrđeno da ima herniu hiatus axillis (valjda sam ispravno napisao),te mi je preporučeno da uzimam nexium 40mg 1x1 15 dana te onda klacidol 500 mg 7 dana. već sam i prije znao imati povremene aritmije ali u posljednjih mjesec dana su redovne i to posebno u slučaju nakon jela,ili baš na prazan stomak,..u naporu ih skoro nikako nemam,tlak mi je uredan (uglavnom 120/80),..ekg kada sam išao kod interniste regularan uzv srca isto,..kks,hormoni štitne eutiroidni (pijem letrox 50 zbog hipotireoze koja je posljedica operacije iste),.imunitet mi je dobar,već par godina nisam bio prehlađen,..
sa psihološke strane stvar je isto komplikovana,nedavno sam imao smrtni slučaj u porodici,..(otac je imao kancer i umro je istoga),..te se su aritmije pojačale nakon smrti te mi neuropsihijatar konstatovao srednjeteški depresivni poremećaj i terapiju uveo "seroxat".
raspoženje mi se popravilo,internista mi je rekao da po onome što on vidi nisam kandidat za kardiološku terapiju,ali ako se aritmije budu češće javljale i stvarale neugodu da uzimam "propranolol" 2x1/4,na pitanje da može od hernije da budu rekao je da može ali da je vjerovatnije da ih u mom slučaju izaziva iritacija vagusa u pleksusu i grlu,..i u slučaju jakih nerviranja se javljaju,..u naporu ih nemam,ali ne mogu baš po čitav dan da trčim ili da radim teže fizičke stvari,..
stomak i kiselina me itetako muče,..dakle ima li ko od dr.-a ili pacijenata sa sličnim iskustvima savjet šta da radim?,..uzimaću lijekove,ali mi se mix svega i svačega čini ipak previše,..
već prije pola godine mi je na orl pregledu specijalista rekao da imam mnogo kiseline,obavio sam i gastroskopski pregled gdje mi je potvrđeno da ima herniu hiatus axillis (valjda sam ispravno napisao),te mi je preporučeno da uzimam nexium 40mg 1x1 15 dana te onda klacidol 500 mg 7 dana. već sam i prije znao imati povremene aritmije ali u posljednjih mjesec dana su redovne i to posebno u slučaju nakon jela,ili baš na prazan stomak,..u naporu ih skoro nikako nemam,tlak mi je uredan (uglavnom 120/80),..ekg kada sam išao kod interniste regularan uzv srca isto,..kks,hormoni štitne eutiroidni (pijem letrox 50 zbog hipotireoze koja je posljedica operacije iste),.imunitet mi je dobar,već par godina nisam bio prehlađen,..
sa psihološke strane stvar je isto komplikovana,nedavno sam imao smrtni slučaj u porodici,..(otac je imao kancer i umro je istoga),..te se su aritmije pojačale nakon smrti te mi neuropsihijatar konstatovao srednjeteški depresivni poremećaj i terapiju uveo "seroxat".
raspoženje mi se popravilo,internista mi je rekao da po onome što on vidi nisam kandidat za kardiološku terapiju,ali ako se aritmije budu češće javljale i stvarale neugodu da uzimam "propranolol" 2x1/4,na pitanje da može od hernije da budu rekao je da može ali da je vjerovatnije da ih u mom slučaju izaziva iritacija vagusa u pleksusu i grlu,..i u slučaju jakih nerviranja se javljaju,..u naporu ih nemam,ali ne mogu baš po čitav dan da trčim ili da radim teže fizičke stvari,..
stomak i kiselina me itetako muče,..dakle ima li ko od dr.-a ili pacijenata sa sličnim iskustvima savjet šta da radim?,..uzimaću lijekove,ali mi se mix svega i svačega čini ipak previše,..
Koliko znam HI HE se aktivira u lezecem stavu,i cesto se bolovi koje ona prouzrukuje mesaju sa srcanom tegobama.Uobicajeno je da se aritmije javljaju i kod osoba sa zdravim srcem,kao sto je hijatus hernija,kada zeludac prelazi u grudni kos,udara i gura srce.Medjutim,aritmije svakako mogu postojati i na nervnoj bazi.
i ja isto pijem seroxat, i bolje mi je otkad ga pijem. mislim da je sve to na nervnoj bazi...sve polazi od toga..kiselina,aritmije,itd...
znači sharky, i ti se družiš sa seroxatom
, vjerovatno si u pravu da sve ima korijen u psihi,ja ga pijem tek nešto više od mjesec dana,..imam dijagnozu F32, srednje teška depresija,..ali mi pomaže moram priznati

ja se druzim sa njim vec godinu dana!!
sad treba da se skidam polako... antidepresivi se dugo piju,i naravno, od slucaja... meni je f32,1. to je isto srednje teska "kategorija" al valjda sa ponavljanjima...

sharky,koliko ti pijes seroxata? ja 20 mg svako jutro,ali su mi se zelucani problemi i pogorsali nakon toga,ispočetka sam jako slabo spavao,pa mi je uveden parzine,ali sam ga uskoro izbacio,jer mi je jos gore tegobe pravio a i aritmije su bile jače.
piješ li šta za srce ili želudac?
piješ li šta za srce ili želudac?
da, 20mg i ja... nista za srce i zeludac.. ima lek sto obnavlja tu zeludacnu sluzokozu... zaboravio sam kako se zove...
hm,.a prije nego si počeo piti seroxat,da li si imao sličnih problema? ako jesi da li su se smanjili ili pojačali od kako piješ seroxat,ili nema neke veze?
Imam potpuno iste ili slicne probleme kao i svi Vi. Od maja 2008. osecam ucestale ekstrasistole, koje mi unose nervozu i razaraju nervni sistem. Posto sam impulsivna osoba, i pritisak mi je uvek malo povisen od februara 2010. pijem nebilet 2,5 mg za hipertenziju, koji mi pomaze. Utvrdjena mi je zeludacna kila velicine oraha. Ono sto me posebno nervira je to sto mi se preskakanja javljaju bez neke najave, kada sam najeden, kada sam gladan, kada cucnem, napravim nagli pokret, kada lezim na levom boku sa rukom iznad glave, dunem nos, nagle sednem..., a sve je to u 90% slucajeva praceno cudnim osecajem iz zeludca (kao da odatle krece).Napominjem da mi je EKG uvek uredan, a uradio sam ih za poslednje 3 godine preko 30 i ni na jednom nije uhvacena ni najmanja ekstrasistola, ne zamaram se nemam gusenja itd...
Ako je neko imao ili ima slicne probleme, a resio ga je nekom terapijom neka da savet, jer mi je gastroenterolog rekao da se obratim psihosomaticaru, a je ga poslao u PM, jer mi se problemi javljaju u izrazito mirnim situacijama bez stresa.
Ako je neko imao ili ima slicne probleme, a resio ga je nekom terapijom neka da savet, jer mi je gastroenterolog rekao da se obratim psihosomaticaru, a je ga poslao u PM, jer mi se problemi javljaju u izrazito mirnim situacijama bez stresa.
Nisi trebao da ga oteras u PM.Sve ali bukvalno sve sto si nabrojao se i meni desava godinama.Obisao sam sve lekare i sve mi je o.k. osim malog prolapsa.Idi kod psihijatra!!!Ja pijem ksalol i prvih par dana mi je bilo toliko dobro da sam po ceo dan isao po kuci i sve davio kako se dobro osecam:)Sada nepijem ni propranolol,nema potrebe.A ono sto kažes da ti se najvise desava kad nema stresa i jeste fora.Ja sam proslo leto setao uvece pored plaze,totalno opusteno,nirvana,a onda od jednom krene nesto kao da mi zeludac ide gore i cini mi se da cu da povratim i kad stigne do visine grudi krene srce da lupa kao nenormalno,pa strah....Hocu da ti kažem da se to desava bas onda kada si opuste.Ako bas hoces trazi da nosis holter jer ti on snima srce 24h.
i ja imam isto takve probleme sa aritmijom i nepravilnim radom srca.Isto imam osječaj kao da sve kreče iz želuca.Posebno kada se malo prejedem ili kod gladi. par god. mi to već traje ali su simptomi bili rijeđiali sada te simptome osječam već 4 dana bez prestanka.Dvadeset god. imam visok tlak koji prelazi preko 200. Koji god lijek da pijem za tlak imam nuspojave kašlja i nije mi dobro.Inače se liječim antidepresivima Zoloft i Helex.Četiri dana se nisam ustajala iz kreveta od slabosti i umora.Sada sam po kardiologu dobila Exforge i Tertensif to mi najnovija terapija i nisam još niti jednu popila jer imam strah od nuspojava.Dali mi netko može odgovoriti šta da radim da umanjim te aritmije koje su vrlo neugodne i nemogu ih više podnositi.Na Holeter EKG moram čekati do 6 mj.