pojacan vaginalni iscedak....

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lukicka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2011 12:09 pm

pojacan vaginalni iscedak....

Post od lukicka »

nakon antibiotika (pipegal) pojacao mi se vaginalni iscedak,koji me jako svrbi i izlazi u velikim kolicinama,sta mogu da koristim od vaginaleta ili kremica da me makar ne svrbi???
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Re: pojacan vaginalni iscedak....

Post od melita keller »

Lako je moguce da si zaradila candidu koja je karakteristicna nakon upotrebe antibiotika prvo kupi bornu kiselinu i dobro natopi vatu ili ulozat i stavi na usnice to momentalno smiruje svrab.Naj pametnije bi bilo da se uradi bris ali dok ti stignu nalazi svisnuces od svraba.Kod candide je iscedak uglavnom belji nego kod ostalih upala i uglavnom se prepisuju nistatin vaginalete +tablete posto se candida najverovatnije razmnozila u crevima i odatle je i preneta na vaginu.Ova kombinacija je meni pomogla ali znam za slucajeve ljudi kod kojih ova terapija nije pomogla zato sto je kandida bila u velikom broju.Svakako stagod da uradis posle obavezno na kontrolni bris.
jelenap1978
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 5:06 pm

Re: pojacan vaginalni iscedak....

Post od jelenap1978 »

Najverovatni je je u pitanju gljivična infekcija.Ništa strašno, ali neprijatno. Možeš pokušati sa Kaneten 3 vaginalnim tabletama, ali original, i sa istom kremom, šta ti više paše. Ako te svrbi i spolja, najbolja je ta krema, prijaće ti. Takođe, dobar je Macmiror - vaginalete, kao i Poliginaks, takođe vaginalete.

Najbolje je ipak uraditi bris pa biti načisto koja je infekcija u pitanju. Savetujem da uradiš i cervikalni i vaginalni bris.
Odgovori