Kako se udebljati?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Maki1987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 1:31 am

Kako se udebljati?

Post od Maki1987 »

Imam 23 godine, uvjek sam bila vitka, nikad nisam imala viska kilograma, no u proteklih 2-3 godine sam dodatno smrsala i nikako da se udebljam.

Imam brz metabolizam, svaki dan najmanje jednom imam veliku stolicu.
Bavim se sportom aktivno.
Studiram i ponekad ucim do kasno.
Imam problem sa nervozom, brzo se iznerviram, oko svega sto nije onako kako sam zamislila.
Pusim cigarete.
Sto se hrane tice, mislim da jedem normalno. Ali mislim da bih trebala i vise, ali ne mogu.

Zanima me da li postoji nacin da se udebljam uprkos svemu sto sam navela. Znam da cigarete, nervoza, ucenje mogu uticati, ali vjerujem da postoje neke tablete koje ce mi povecati apetit, ili neki prirodni recept. Koje namirnice da jedem? Ne mogu da se prejedam jer mi nakon toga bude lose, boli me zeludac, spava mi se i povraca.

Zelim dobiti oko 7 kg sto bi bilo super. Smeta mi sto ne mogu prestati da mrsam.

Pomozite molim Vas.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Kako se udebljati?

Post od quincekap »

Mora da se ustanovi uzrok mrsavljenju.Da li je u pitanju gastroeneroloski problem ili je u pitanju ubrzan rad stitne zlezde.Bilo bi dobro da uradis hormone stitne zlezde TSH,T3,T4.
Mozes i da uzmes uput lekara opste prakse,ako si iz BG-a,pa da odes u Institut za higijenu i medicinsku ekologiju.Oni imaju dijetetsko savetovaliste.Tamo dolaze ljudi koji zele da smrsaju ili oni koji zele da se ugoje.Nalaze se u Pasterovoj br.2 ,a tel. je 011/2657-863 . Pregledi se zakazuju,na uput se ceka oko mesec-dva,a na placanje brze.Tamo te izmere:tezinu,visinu,kolicinu masnoce u telu i onda razgovaras prvo sa mladjim lekarom koji ce ti reci da nedelju dana pises sve sto si pojela i popila u toku te nedelje i onda ce te sledece nedelje poslati kod starijih lekara i reci sta da jedes.Mozes to da napises i nedelju dana pre zakazanog termina,da vec imas pripremljeno.
Ja sam takodje mrsava,smrsala sam posle operacije zucne kese i Candide u crevima,ali su mi rekli dok me ne preuzme neki dobar gastroenterolog,ne mogu da mi pomognu.Takodje imam problem i sa stitnom zlezdom,pa sve ovo vec znam.Ja sam se posle operacije stitne zlezde ugojila 7 kg.U trudnoci ces sigurno da se ugojis.
Pozdrav!
Astra64
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 9:27 pm

Post od Astra64 »

quincekap napisao:U trudnoci ces sigurno da se ugojis.
Ovo ne mogu da potvrdim. I ja sam uvek bila vrlo vitka, takodje nervozna i dosta sam pusila. U trudnoci sam dobila samo 7 kg a posle trudnice izgubila preko 15. Moja donja granica je bila 48 kg na 174, ubrzo nakon trudnoce.
Stitna zlezda mi je u redu, ostali hormoni takodje. Cak i nakon sto sam prestala da pusim, nisam se ugojila. Sto, naravno, nije razlog da se pusi i dalje. :D
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

pusenje i nervoza----tesko da ces se ugojiti sa te dve negativnosti--to probaj resiti---jer carobne pilule nema---moras raditi na sebi---
PROBAJ VISE JESTI PLAZMA_KEKS
Odgovori