Prvo, pročitala sam šta me je interesovalo iz teme fizologija seksualnog odnosa i sad me muči nešto što je možda i normalno, a ja ne znam. Imam 19 godina i već 2 godine zapisujem svoj ciklus, kada, šta, kako mi se dešava, pa čak i kada sam imala seksualni odnos... Prema mojim podacima, nemam tačan broj dana u ciklusu(npr. 28), već mi to varira(nekad počne novi ciklus na 24. dan, nekad na 25.,26...ili 30.), i to je tako stalno i nisam imala probleme, samo me interesuje jeste li to normalno ili je to neredovan menstrualni ciklus?
Drugo pitanje je u vezi seksualnog odnosa. Skoro dve godine imam dečka(23) i nešto više od godinu dana imamo odnose. Malo smo očajni zbog nečega. Mogu da doživim vrhunac preko klitorisa i tokom predigre ga obično i doživim, mom dečku to uspe na mnogo načina, ali tokom seksa nikako, sve moguće poze, sa/bez velikom predigrom, sporo/brzo, nežno/grubo, svakakve vrste kondoma i opuštanja, sve smo probali i ništa. Još mi nije jasno to što se toliko uzbudim da i sama dobijem želju za seksom, ali sam taj čin meni ne predstavlja neko ogromno zadovoljstvo, bude meni na momente lepo, ali ništa posebno. Kako da doživim orgazam tokom seksualnog odosa? I još bih želela da napomenem da znam koliko je važno biti opušten i rasteretiti se od briga tokom odnosa i da nemam neke velike brige koje bi uticale na naš odnos(znam da ne mislim ni na šta drugo tokom odnosa). I onda mi nije jasno kako pojedine devojke toliko uživaju tokom seksa ili je to samo laža? Šta je to toliko lepo, a ja ne mogu da osetim? Takođe bih napomenula da ne osećam neku neprijatnost, ali ni neku posebnu prijatnost...
Hvala unapred svima koji razmene sa mnom iskustva, savete, predloge...!