ENTEROFURIL (toksican lek ili ne)

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ENTEROFURIL (toksican lek ili ne)

Post od quincekap »

Danas sam bila kod decijeg gastroenterologa,po rezultate moga deteta.Pitao me je kako mi je dete sada i kada sam pomenula da je jos 2 puta imao dijareje i da mu je pedijatar prepisao Enterofuril sirup 2-3 dana,on se razbesneo i rekao da on moje dete nece vise da primi.Bila sam u soku.Pitala sam ga zbog cega,a on mi je rekao da Enterofuril izaziva sepsu,da je toksican i da ima teratogeno dejstvo.Da je alternativni lek i da nije registrovan.
Potala sam ga:"Pa,zasto ga onda ima u svim apotekama ?",a on je rekao da su roditelji krivi,da ni jedan gastroenterolog taj lek nece prepisati ,kao i da je Loperamid slican Enterofurilu po losem dejstvu na organizam i creva.
Rekao je da su 2 decija lekara uhvacena sto su prepisala Enterofuril i da su posle toga dobili otkaz.
Posto su sinu nasli neki gastroenteroloski problem,rekao je da sad savet potrazim u drugoj klinici ili kod tog sto mi je prepisao Enterofuril.Bila sam krajnje zapanjena tolikom sujetom i neprofesionalnoscu doticnog gastroenterologa.I on leci decu! Pa,koji je motiv njegovog bavljenja tom profesijom? Zbog cega on prima platu? Jer je moje dete krivo sto se razne farmaceutske kompanije prepucavaju preko lekara i nasih ledja ?
ZNA LI NEKO IMA LI ISTINE U TOJ NJEGOVOJ TVRDNJI DA JE LEK TOKSICAN I ZABRANJEN U MNOGIM ZEMLJAMA?
Zvala sam Centar za informacije o lekovima i rekli su mi da je lek registrovan kod nas i da ga prepisuju i bebama od 1 meseca (sirup).
Odgovori