Uticaj Varicele na plod

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
sandraja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2011 3:00 pm

Uticaj Varicele na plod

Post od sandraja »

Trenutno ulazim u 19.nedelju trudnoce i dete mi je pre 3 dana dobilo ovcje boginje, pa me zanima da li imam razloga za paniku? Inace moji nisu sigurni da li sam prelezala bas te boginje jer sam imala samo 6 meseci ,neke jesam. Danas sam uradila test preko krvi da mi utvrde da li sam imuna na Varicelu i rezultati stizu tek za 2 dana a ja sam sve u grcu i ne znam kako cu da prezivim dok rezultati ne stignu. Molim vas ako neko nesto zna da mi kaze nesto vise jer se ne plasim za starije dete vec za uticaj na bebu koju cekam?

Hvala unapred svima!
aloha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 3:07 pm

Re: Uticaj Varicele na plod

Post od aloha »

Ja sam ih bolovala kada sam bila mala, ali sam pitala dr da li ima opasnosti za plod jer je epidemija, rekla mi je da nema. Tada sam bila možda 15-a nedelja.
A čitala sam da ako majka nije bolovala verovatnoća da se plod zarazi je 2%, a ako je bolovala 1%... takođe da je do četvrtog meseca plod najosetljiviji, a da posle toga nema bojazni.
Ja bih ti rekla da ne brineš, ali opet nisam stručna :(.
Možda se javi neko sa sličnim iskustvom.
Javi kada stigne rezultat. Srećno!!!
Odgovori