Uvaljena materica

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Tihi ubica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2011 10:38 am

Uvaljena materica

Post od Tihi ubica »

Da li neko moze da mi objasni sta znaci izraz :" uvaljena materica"? To su reci moje doktorke bez uz pregleda .Pozdarv! Hvala !
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Re: Uvaljena materica

Post od sofia »

Ovo ti je odgovor doktora sa sajta 21 dan, jedino si pogresno napisala termin :)

Re: zavaljena materica

Zavaljena materica u uzem smislu nije patoloska stvar i retko pravi tegobe. Nekada bolovi u krstima ili pri duzem stajanju mogu biti neki od simptoma kao i nekada bolnost tokom odnosa ali e i bolnosti tokom menstruacija. Najcesce je sasvim uspesno ostvarivanje i iznosenje trudnoce osim ukoliko materica u tom "zavaljenom polozaju" nije fiksirana priraslicama sto moze ometati trudnocu (ovo su ekstremni slucajevi, nacesce izazivani nekim prethodnim najcesce upalnim procesima u maloj karlici sa posledicnim priraslicama). Terapija za sada nije potrebna kao ni posebni polozaji u toku odnosa.

Pozdrav
Tihi ubica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2011 10:38 am

Re: Uvaljena materica

Post od Tihi ubica »

Hvala Sofia! Doduse imala sam cistu na jajniku i to velicine mandarine, ali sacekacu rezultate ...Bez panike ...:P
Odgovori