Uvaljena materica
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2011 10:38 am
Uvaljena materica
Da li neko moze da mi objasni sta znaci izraz :" uvaljena materica"? To su reci moje doktorke bez uz pregleda .Pozdarv! Hvala !
Re: Uvaljena materica
Ovo ti je odgovor doktora sa sajta 21 dan, jedino si pogresno napisala termin 
Re: zavaljena materica
Zavaljena materica u uzem smislu nije patoloska stvar i retko pravi tegobe. Nekada bolovi u krstima ili pri duzem stajanju mogu biti neki od simptoma kao i nekada bolnost tokom odnosa ali e i bolnosti tokom menstruacija. Najcesce je sasvim uspesno ostvarivanje i iznosenje trudnoce osim ukoliko materica u tom "zavaljenom polozaju" nije fiksirana priraslicama sto moze ometati trudnocu (ovo su ekstremni slucajevi, nacesce izazivani nekim prethodnim najcesce upalnim procesima u maloj karlici sa posledicnim priraslicama). Terapija za sada nije potrebna kao ni posebni polozaji u toku odnosa.
Pozdrav

Re: zavaljena materica
Zavaljena materica u uzem smislu nije patoloska stvar i retko pravi tegobe. Nekada bolovi u krstima ili pri duzem stajanju mogu biti neki od simptoma kao i nekada bolnost tokom odnosa ali e i bolnosti tokom menstruacija. Najcesce je sasvim uspesno ostvarivanje i iznosenje trudnoce osim ukoliko materica u tom "zavaljenom polozaju" nije fiksirana priraslicama sto moze ometati trudnocu (ovo su ekstremni slucajevi, nacesce izazivani nekim prethodnim najcesce upalnim procesima u maloj karlici sa posledicnim priraslicama). Terapija za sada nije potrebna kao ni posebni polozaji u toku odnosa.
Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2011 10:38 am
Re: Uvaljena materica
Hvala Sofia! Doduse imala sam cistu na jajniku i to velicine mandarine, ali sacekacu rezultate ...Bez panike ...