uglavnom,na petici gore levo mi je pre 6 godina izvadjen zivac i jos tada mi je receno da je normalno da me taj zub ponekad zaboli na kuckanje,posto sam se tada pozalila da me boli kad ga kucnem noktom...
tada je doktorka probala da ga kucne njenim instrumentom i bola nije bilo,znaci boli samo na kuckanje noktom...i stvarno za ovih 6 godina ponekad bi se dogodilo da me on boli na kuckanje
e sad sve to ja ne bih ni zapazila da nazalost pre nekih dve godine nisam izgubila sesticu,pa je lagano ta petica pocela da se pomera jer je dobila na prostoru (most nisam radila jer mi je nedugo potom izbio umnjak,tako da se sada taj prostor manje vise popunio)
samim pomeranjem petice napravio se mali razmak izmedju petice i cetvorke i desava se da kad zagrizem nesto tvrdje ta hrana se bukvalno zabije izmedju i to guranje petice ja osetim kao bol
i evo poslednjih nekoliko dana taj bol na kuckanje i "pomeranje" ne znam kako da ga uopste nazovem je dosta izrazen,spontanog bola nema,OPT sam radila pre nekih pola godine...tada se nikakav proces nigde nije video...
zakazala sam pregled jos pre nedelju dana nevezano za ovo,jer mi se plomba na toj petici u jednom delu odlomila pa sam htela da mi urade novu plombu,i sad se javio ovaj dodatni problem..
sta mi savetujete?da li bi bilo pametno uraditi jos jedan mali snimak recimo te 5 i 4 jer kazem OPT je negde iz aprila meseca,znaci cak i vise od pola godine je proslo...
takodje me zanima sta bi to moglo biti i na sta da se pripremim...

kao nekom ko ima fobiju mnogo mi znace vasi saveti,jer se pokazalo da mi zapravo pomaze kada sam vise informisana,unapred hvala