Opasnost po plod sa radnog mesta (hemijska laboratorija)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kika2114
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 28, 2009 11:16 pm

Opasnost po plod sa radnog mesta (hemijska laboratorija)

Post od kika2114 »

Moj problem je konkretan!
Tokom nedelje provedem ukupno 9 sati u hemijskoj laboratoriji (radim kao asistent, a u pitanju je hemija (gravimetrija i volumetrija).
Kolika je opasnost po plod u prvom tromesečju. Moje koleginice su iznele trudnoću do kraja uspešno, radile sve vreme i malo se više štitile od direktnog izlaganja isparenjima.
Da li moram potpuno izbeći rad u hemijskoj laboratoriji, i u kom periodu trudnoće najviše....
Potreban mi je bry odgovor.
Hvala!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Opasnost po plod sa radnog mesta (hemijska laboratorija)

Post od Zli doktor »

kika2114 napisao:Moj problem je konkretan!
Tokom nedelje provedem ukupno 9 sati u hemijskoj laboratoriji (radim kao asistent, a u pitanju je hemija (gravimetrija i volumetrija).
Kolika je opasnost po plod u prvom tromesečju. Moje koleginice su iznele trudnoću do kraja uspešno, radile sve vreme i malo se više štitile od direktnog izlaganja isparenjima.
Da li moram potpuno izbeći rad u hemijskoj laboratoriji, i u kom periodu trudnoće najviše....
Potreban mi je bry odgovor.
Hvala!
Naravno da je plod najosetljiviji tokom perioda organogeneze tj. u prvom tromesecju. Pitanje je samo koliko su agresivne supstance sa kojima radite u laboratoriji i naravno kakvu zastitu imate (kapela, htz. oprema, ventilacija prostorije kojoj radite sa hemikalijama). Ako Vam se ipak ne svidja ideja da radite u laboratoriji uzmite bolovanje, siguran sam da ce Vas doktor izaci u susret, i poslati Vas na bolovanje, bar tokom prvog trimestra (ako se napravi procena da nakon toga rad sa hemikalijama i isparenjima nece uticati na dalji razvoj ploda)
Pozzz :)
kika2114
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 28, 2009 11:16 pm

Re: Opasnost po plod sa radnog mesta (hemijska laboratorija)

Post od kika2114 »

A da li je neko imao slično iskustvo, i šta su lekari preporučivali...
Odgovori