da li imam rizik na pojavu hemoroida

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
televizor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2011 12:25 pm

da li imam rizik na pojavu hemoroida

Post od televizor »

zdravo svima!
ja sam muskarac i imam blizu 30 godina.

imam neki los predosecaj , zbog nekih simptoma , da mi se stvara hemoroid.

logicno bi bilo da se obratim lekaru, ali evo sta mene muci.

sasvim mi je jasno da taj deo tela (analni otvor) mora da se pogleda kod specijaliste,
a mene je stid jer mi je deo zadnjice oko analnog otvora gusto dlakav. to mi se zaista cini jako
ruznim.
u normalnom zivotu mi ne smeta jer se ne vidi , ali sada kada osecam potrebu
da se obratim lekaru zbog straha od hemoroida , to se pojavilo kao sasvim nov problem.

iskreno ne znam da li je ovo pitanje za ovaj forum ili neki o psihologiji,
ali eto ja bih da mi neko kaze koliko je ne/normalno za specijalistu koji bi trebao da
pregleda taj deo tela, da mu pacijent bude dlakav ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: da li imam rizik na pojavu hemoroida

Post od tamaraft »

Dlake nisu neshto sto lekaru specijalizti smeta da obavi rutinski pregled :)

Nema potrebe o tome da brinete!

Pa zar mislite da se svi ljudi briju i shishaju kad idu na pregled kod lekara? :) naravno da ne :)

Ako imate realne sumnje da imate hemoroide obratite se lekaru shto pre, pregled o kom prichate traze 30 sekundi, nije bolan, mozda smao malo neprijatan jer ipak otkrivate deo tela koji je intiman, ali svakako imate dovoljno godina da mozete da prevazidjene neshto tako banalno u zivotu :) Cekaju vas mozda tokom zivota mnogo veci izazovi i brine i rpoblemi, nemojte od ovako nechega sitnog da pravite problem!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
televizor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2011 12:25 pm

Post od televizor »

hvala vam na odgovoru.
da li ste vi lekar ? to jest, da li se pred vama svlace nepoznati ljudi(pacijenti) ?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

s obzirom da je maljavost te regije apsolutno normalna i da postoji kod velikog broja muskaraca, to je nesto sto se sanin tim svakodnevno vidja kod pacijenata, tako da ne postoji nijedan, ali bas nijedan razlog za brigu! dakle potpuno opusteno sto se toga tice!!! :wink:
a i lekar pregleda zdravstveno stanje, tu je lepota zaista nebitna, sa dlakama ili bez njih to je apsolutno nebitno! a prirodno je da dlake postoje, bez frke!
Odgovori